FATALNA I NESRETNA U LJUBAVI Postala je seks simbol sa samo 18 godina, a snovi o sretnoj obitelji nisu dugo trajali

FATALNA I NESRETNA U LJUBAVI Postala je seks simbol sa samo 18 godina, a snovi o sretnoj obitelji nisu dugo trajali

Iako je priznala kako je gluma zapravo nikad nije zanimala, Desanka Beba Lončar cijelo je djetinjstvo i mladost provela na snimanjima. Velika zvijezda postala je s 18 godina, kad se pojavila u filmu "Ljubav i moda". Bila je tek gimnazijalka, ali je postala seks simbol bivše Jugoslavije. Kultni film njoj je bio tek igra.

"Došli su kod mene i rekli mi - snimat ćeš jedan film, vozit ćeš vespu, nosit ćeš divne haljine, vozit ćeš se avionom... To je bilo kao san", rekla je. Nakon velikog uspjeha, postala je najtraženija glumica bivše države, a počele su i inozemne ponude.

Nakon "Ljubavi i mode" snimila je još jedan hit, "Deveti krug", a zatim su je izabrali da u holivudskom filmu "Dugi brodovi" glumi uz Richarda Widmarka, Sidneya Poitiera i Rosannu Schiaffino. Billo je to 1963., a iduće godine pojavila se u talijanskom filmu "La donna è una cosa meravigliosa".

Zbog talenta, ali i atraktivnog izgleda, prozvali su je jugoslavenskom Brigitte Bardot. Došle su ponude iz Londona, Pariza, Los Angelesa... A Beba se odlučila za Rim. Glumeći u talijanskim filmovima, postala je prava europska zvijezda.

Od prvog većeg honorara kupila je automobil, i to Mercedes.

"Dvosjed, kabriolet... To je najluksuzniji auto koji sam imala. Bila sam klinka, sad to vidim kao tipično dječji potez. Meni je taj auto bio poput neke igračke, a isto sam tako kupila i bundu. Uopće nije bila za mene, više onako za starije žene. Ali u Jugoslaviji tada svega toga nije bilo. Jednom sam sama sebi kupila veliki dijamant! Za to mi nikad nije trebao frajer. Mislim, ako je galantan, utoliko bolje", izjavila je.

A galantnog frajera upoznala je na Stradunu i za njega se udala nakon nekoliko mjeseci veze. Bio je to Josip Radeljak Dikan, tada tek poduzetnik na početku karijere. Splićanin je često dolazio kod Bebe u Rim, a kad su se vjenčali, odlučili su tamo živjeti. Ona je nastavila karijeru, a on je krenuo u biznis s nekretninama.

Njih su dvoje svojedobno bili najpopularniji par u Jugoslaviji. Početak braka bio je bajka, a Bebi je nakon nekog vremena bilo dosta karijere i željela je obiteljski, smireniji život. Sina Lea rodila je u 39. godini. Tad je bila na vrhuncu slave i industrija je bila šokirana njezinom odlukom da se umirovi.

Više pročitajte OVDJE.

0 Komentara:

Komentiraj članak