Evo zašto je najbolje spavati potpuno gol!

Evo zašto je najbolje spavati potpuno gol!

Nakon ovih razloga reći ćete pidžamama zbogom!

Bolji san

Možda vam se čini kao dobra ideja spavati zakukuljen ispod hrpe pokrivača u toploj pidžami, ali stručnjaci se ne slažu s time. Tijekom spavanja, temperatura tijela se znatno snižava i taj bi prirodni proces topla pidžama mogla poremetiti. Bude li vam pretoplo, vaše će vam tijelo to nastojati dati do znanja budeći vas. Upravo zbog toga, kako se ne biste budili, zavucite se goli među pamučne plahte!

Prozračivanje

Koliko god ovo blesavo zvučalo, stručnjaci smatraju kako je dobra ideja da spavate potpuno goli kako bi se vaša...jel - prozračila. Svi mi u južnim krajevima imamo bakterije. Razvoju bakterija pogoduje toplina. Kako biste izbjegli previše bakterija - jednostavno odbacite gaćice preko noći!

Višak samopouzdanja

Osjet plahti i prekrivača na golom tijelu, pojačat će vaša osjetila i lagano vas podraživati. A izniman osjećaj ugode učinit će da se osjećate seksi. A za samopouzdanje nema ništa bolje od toga da se osjećate seksi! A osim što će vama biti super ugodno, sigurni smo i da će vaš partner uživati! Nema ništa bolje od priljubljenih golih tijela, ako zbog ničeg drugog, onda zbog maženja. A nešto nam govori da će stvari ipak otići nešto dalje od toga...

Protiv viška kilograma

Već smo pisali o tome kako manjak sna nepovoljno utječe na višak kilograma, odnosno da su one osobe koje ne spavaju redovito i ne spavaju dovoljno podložne problemima s tjelesnom težinom. A kako smo ranije spomenuli da ćete spavajući goli spavati čvršće jer se nećete buditi zbog vrućine, znači da ćete spavati kvalitetnije i da ćete izbjeći pojačano lučenje kortizola - hormona stresa, koji vam znatno može odmoći kada su kilogrami u pitanju.

 

izvor: Cosmopolitan

0 Komentara:

Komentiraj članak