Evo savjeta kako izgledati i do dva konfekcijska broja mršavije

Evo savjeta kako izgledati i do dva konfekcijska broja mršavije

Naravno da su zdrava prehrana i redovita tjelovježba najvažniji ako želimo izgledati vitko, ali i pravi izbor odjeće i načina odijevanja može u tome pomoći. Slijedite li idućih 10 savjeta, izgledat ćete i do dva konfekcijska broja vitkije.
1.Široke majice zamijenite lagano strukiranim bluzama

Bluza čiji vam kroj dobro pristaje, umetnuta u tamne traperice ravnoga kroja izdužit će čitavo tijelo.

2. Kupujte odjeću u pravoj veličini

Ponekad nam se baš ne svidi brojka na etiketi pa kupimo premalu odjeću. No istina je da se iste konfekcijske veličine razlikuju od brenda do brenda. Osim toga, kupite li traperice broj 38, nećete izgledati kao da nosite broj 38 ako vam traperice ne pašu, odnosno ako su vam premale. Traperice koje vas previše stežu u struku neće izgledati lijepo niti ćete se u njima osjećati udobno. U odjeći prave veličine izgledat ćete vitkije, a ne u odjeći za broj manjoj. 

3. Nosite remen

Remen može napraviti čuda za vaš struk. Tanki remen zakopčajte preko topa, haljine ili kaputa, gornjI dio odjeće malo izvucite iz remena i vaš struk izgledat će i nekoliko centimetara uži.

4. Nosite crnu

Bez obzira na to koja je boja trenutno u modi, niti jedna druga boja ne sužuje i ne produžuje figuru kao crna. Ako vam je crna od glave do pete previše, dodajte štikle u boji, torbicu, kapu ili neki drugi modni dodatak koji će razbiti crnu.

5. Izbjegavajte preveliku odjeću

Trendi "oversize" odjeća nije dobar izbor ako želite izgledati mršavije jer će vas ona dodatno proširiti. Izgledat će dobro jedino ako stavite remen, ali ni tada ne smije biti jako prevelika. Umjesto toga kupujte odjeću koja naglašava vaše prirodne obline. 

6. Izaberite pravi kroj hlača za svoju građu

Hlače sa strukom srednje visine (malo ispod pupka), uže u predjelu bokova i ravnih nogavica produžuju i stanjuju većinu tipova tijela. Širi remen dodatno će figuru učiniti vitkijom.

7. Nosite štikle u boji kože

Štikle u boji kože jedan su od najboljih pomagača kada je riječ o produljivanju figure. Zbog sličnosti s bojom kože stvorit će se iluzija da imate noge "do neba". 

8. Koristite usluge krojača 

Dobar krojač znat će prekrojiti svaki odjevni predmet tako da savršeno paše vašem tijelu. A kao što smo već rekli, odjeća koja dobro pristaje najvažnija je kada je riječ o vizualnom sužavanju i produživanju figure. Od skraćivanja rukava, podešavanja struka, poravnavanja rubova, pa čak i prekrojavanja zimskog kaputa, dobar krojač može učiniti čuda u vašoj garderobi. 

9. Izaberite pravi izrez na majici

S dobro izrađenim V-izrezom vrlo lako možete izgledati kao da ste preko noći izgubili dva kilograma. Dublji V-izrez stvorit će lijepu izdužujuću okomitu liniju. To naročito vrijedi za žene s većim grudima koje bi trebale izbjegavati majice s previsokim ovratnikom. 

10. Nosite dobar grudnjak

Često se govori o tome koliko je izbor dobrog grudnjaka važan za sveukupni dojam, ali mnoge žene i dalje biraju grudnjake koji im ne pristaju najbolje. Grudnjak dobre veličine i oblika podići će grudi zbog čega ćete istog trenutka izgledati mršavije. Pročitajte i 6 znakova da morate baciti grudnjak koji nosite, piše zadovoljna.hr.

0 Komentara:

Komentiraj članak