Europska prvakinja Ivana Šutalo: Ne nadam   se ničemu manjem od medalje

Europska prvakinja Ivana Šutalo: Ne nadam se ničemu manjem od medalje

U subotu održava se Prvenstvo Hrvatske za judaše i judašice u seniorskoj kategoriji. Dvoranu Sutinska vrela ispunit će više od 170 judoka iz 38 klubova iz cijele Hrvatske.
Okupljanje hrvatskih judoka na Prvenstvu Hrvatske uvijek je prilika za pokazivanje snage na nacionalnoj razini i priprema za nastavak nastupa na europskoj i svjetskoj razini.

- Nakon tri titule prvaka Hrvatske u nizu, ništa manja očekivanja nemam niti uoči subote. Nakon Portugala, gdje sam pobijedio prvaka Europe do 23 godine, u Italiji nije bilo najbolje, ali tek smo započeli sa seniorskom konkurencijom – rekao je Dominik Družeta, prvi favorit u kategoriji do 81 kg, kojem nakon PH-a slijede pripreme u Češkoj te nastupi u Južnoj Americi.

Uz njega, favoriti su još i Azinović (do 60 kg), Drašković (do 66 kg), dok će braća Kumrić tražiti uspjehe u kategorijama do 100 kg (Marko Kumrić) i preko 100 kg (Zlatko Kumrić). Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se pojaviti neko novo ime koje može iznenaditi favorite i iskočiti na početku novog olimpijskog ciklusa.

U ženskoj konkurenciji nema Barbare Matić (do 70 kg), koja nastupa na Grand Prixu u Njemačkoj.

- Idem u Njemačku bez očekivanja, s jedinom željom – da koljeno ne zakaže. Ništa me ne boli, ali to je prvi nastup nakon ozljede i idemo vidjeti kako će biti – rekla je starija sestra Matić.

Zato će biti zanimljivo u kategoriji do 57 kg, gdje su najjača imena Šikić i Topolovec, dok je u kategoriji do 63 kg to Blagojević, a preko 78 kg Šutalo.

- Na pripremama u Splitu je bilo odlično, a trenirali smo dva puta dnevno po dva sata. Zadnji nastup sam imala u 12. mjesecu 2016. pa ćemo vidjeti u kakvoj sam formi. U svakom slučaju ne nadam se ničemu manjem od medalje – najavila je svoj nastup u Sutinskim vrelima Ivana Šutalo, europska prvakinja do 23 godina.

Početak natjecanja je u 10 sati, a start finalnog bloka očekuje se između 16.00 i 17.00 sati. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

0 Komentara:

Komentiraj članak