Emotivni Dubrovčanin: Hezonja pobjedu posvetio svima koji su život dali za Hrvatsku!

Emotivni Dubrovčanin: Hezonja pobjedu posvetio svima koji su život dali za Hrvatsku!

Hrvatska košarkaška reprezentacija u ispunjenoj Areni Zagreb upješno je otvorila nastup na EuroBasketu i pobijedila Sloveniju sa 80-73 u utakmici koju je hrvatski izbornik Velimir Perasović ocijenio 'teškom i ne izrazito kvalitetnom', ali i dodao da takve utakmice treba očekivati na prvenstvu.
'Bili smo nervozni na početku, gubili lopte i nije se bilo lako vratiti protiv reprezentacije kao što je slovenska. No, kontrolirali smo skok, imali dvadesetak više od suparnika i u tome je bio ključ', izjavio je Perasović nakon važne pobjede koja je kod njega probudila snažne emocije.

'Bilo je baš lijepo kad je cijela dvorana pjevala himnu. No, poslije to zaboraviš. Prebrzo smo ušli u probleme da bi mogao razmišljati o nečem drugom', rekao je uz smješak olakšanja.

Emotivan je bio i Mario Hezonja, mladić koji je postigao prvi koš za Hrvatsku na ovom prvenstvu. Utakmicu je završio sa 13 koševa i šest skokova, a njegovi su poeni u završnici ugasili svaku nadu Slovenaca u mogući preokret.

'Za sve nas je nešto posebno igrati u ovom dresu za koji su mnogi dali živote. To je više od kluba, nešto posebno, pogotovo za mene. Ujak mi je poginuo i ovo su pobjede za njega i sve koji su dali život za ovaj dres. Ja ću se uvijek za njega boriti i iznad svojih mogućnosti', rekao je najmlađi igrač hrvatske reprezentacije koji je debitirao na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, gdje nije dobio pravu priliku.

'Bio sam ja i tada spreman. Sad sam spreman za važnu ulogu, a bit ću i sljedeće godine.'

0 Komentara:

Komentiraj članak