ELITE TRAVEL: Ne propustite direktni  let iz Dubrovnika za Barcelonu 21. listopada

ELITE TRAVEL: Ne propustite direktni let iz Dubrovnika za Barcelonu 21. listopada

Kao glavni grad Katalonije, Barcelona je ujedno i najveći grad na obalama Sredozemnog mora.
Elite Travel vas 21.10.  vodi direktnim letom iz Dubrovnika u kraljicu Mediterana, uvijek očaravajuću Barcelonu. Kao glavni grad Katalonije, Barcelona je ujedno i najveći grad na obalama Sredozemnog mora. Nakon Pariza, Londona i Rima, četvrti je grad po posjećenosti u Europi, te je, s 5 milijuna turista godišnje, najpopularnije turističko odredište u Španjolskoj. Elite Travel će Vas kroz četiri dana programa upoznati s njezinim nevjerojatnim životom i jedinstvenim kulturnim karakterom. Više o samom programu pogledajte ovdje

IZDVAJAMO: TAPAS - lagani gastronomski užitak

Tapas nije način pripremanja jela, već način kako se jede. Riječ Tapas potječe iz izraza "Tapar" koji znači "prekriti". Tapas može biti praktično bilo koji zalogaj, hladan ili toplo pripremljen, od komada tunjevine, koktela luka i maslina, ražnjići od različitih vrsta mesa na dugačkim čačkalicama do toplog mesa koje se poslužuje s različitim umacima. Kao Elite Travel preporuku izdvajamo izvrsnu, uvijek punu zalogajnicu La Bodegueta u samom centru grada u koju zalaze većinom Španjolci. Ukoliko budete morali čekati stol budući da se rezervacije ne primaju, uz bar se možete opustiti uz čašu izvrsnog katalonskog vina. Za one koji preferiraju malo intimniji način uživanja u jelu preporuka je Restoran Sal y Pimienta.

IZDVAJAMO: ANTONIO GAUDI

Najveći pečat gradu dao je veliki Antoni Gaudí, katalonski arhitekt art nouveaua poznat po svom originalnom stilu. Svoj život, djelo i duh je ostavio Barceloni. Nepravilni oblici, mozaici od polomljenih keramičkih pločica dominiraju na skoro svim njegovim zdanjima. “Tko zna jesmo li diplomu dali luđaku ili genijalcu. Samo će vrijeme pokazati”, bile su riječi jednog njegovog profesora. Kruna njegovog rada, Sagrada Familia, do dan danas nije završena jer ga je 7. lipnja 1926. pregazio tramvaj. Njegova stvaralačka snaga nastavlja živjeti, kako u mašti, tako i u stvarnosti. Dovoljno je samo posmatrati začarani svijet boja i mirisa – Barcelonu - grad u kojem zgrade govore zahvaljujući Gaudiju.

PRIDRUŽITE NAM SE!

Ukoliko želite s nama osjetiti sve što Barcelona nudi, pridružite nam se na garantiranom grupnom polasku iz Dubrovnika 21.10. Informacije i rezervacije: front.desk@elite.hr ili 020-358-200.
Elite Barce 0

Elite Barce 0 Promo

Elite Barce 0

Elite Barce 0 Promo

Elite Barce 0

Elite Barce 0 Promo

0 Komentara:

Komentiraj članak