Električno vozilo koje može stati u dizalo

Električno vozilo koje može stati u dizalo

Baziran na Benjaminovom originalnom prototipu Uno I, model Uno III je evoluirao i omogućio transformaciju iz okretnog gradskog vozila u ono koje se može koristiti za putovanja.
Američka kompanija BPG Motors iz Massachusettsa je dizajnirala vozilo koje bi moglo biti pravo rješenje za izbjegavanje prometnih gužvi. Uno III Streetbike ili jednostavnije U3, pritiskom na dugme se pretvara iz konvencionalnog motora u jednocikl.

Električno vozilo stoji na dva paralelna stražnja točka, dok se prednji točak može smjestiti između njih čime se omogućava lakše upravljanje. Ovom vrstom vozila čak možete ući u lift, piše Daily Mail.

Ako se vozač želi voziti većom brzinom, dovoljno je samo pritisnuti dugme te vozilo dostiže brzinu do 50 km/h, a sa samo jednim punjenjem može preći između 50 i 57 kilometara.

U3 je baziran na ideji američkog izumitelja Benjamina Gulaka koji je prije četiri godine kao sedamnaestogodišnjak bio sa svojim ocem na poslovnom putu u Aziji gdje su ga zagađeni kineski gradovi motivirali u osmišljavanju boljeg i praktičnijeg rješenja za prijevoz.

Neobično vozilo je proizvela njegova kompanija BPG Motors. Uno III je dovoljno malen i za parkiranje u stanu. Proizvođač se nada kako će cijena od 7.500 dolara privući mnogobrojne kupce.

0 Komentara:

Komentiraj članak