EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO: Žandarmerija iz Niša provjerava autobusne karte glasača koji putuju iz Srbije na predsjedničke izbore u Hrvatsku

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO: Žandarmerija iz Niša provjerava autobusne karte glasača koji putuju iz Srbije na predsjedničke izbore u Hrvatsku

Gradske vlasti u Beogradu odlučne su u namjeri da zaustave švercanje putnika glasača koji idu na predsjedničke izbore u RH pa će zato kontrolu karata od danas vršiti niški odred Žandarmerije, saznaje Porta Loko.
Švercanje u 'Lastinim' autobusima koji idu u Vukovar, Knin, Benkovac, Glinu, Obrovac, Beli Manastir, te druga mjesta gdje su prijavljeni, će od danas biti tretirano kao prekršaj, a Žandarmerija će se na pravi način izboriti sa onima koji zloupotrebljavaju 'lastine' autobuse u ovako važnom trenutku, smatraju nadležni u Beogradu.

- Usprkos našim apelima birači su nastavili prakticirati švercanje u prijevozu za Hrvatsku, pa smo prinuđeni poduzeti odgovarajuće korake, kaže organizator prijevoza Milanko Opančić.

- Žandarmerija, a naročito njen niški odred, su pokazali kako su u stanju izboriti se i sa najdelikatnijim problemima, pa smo sigurni kako će efikasno odraditi i hvatanje švercera birača, koji putuju na predsjedničke izbore u RH. Osobe koje budu zatečene bez vozne karte u vozilima 'Lasta' biti će kažnjene na licu mjesta, a kasnije neće moći registrirati auto, produžiti osobnu i slično.

Žandarmerija će prvih nekoliko sati pokušati motivirati građane da plaćaju prijevoz tako što će putnicima koji pokažu kartu dijeliti čokoladice, a onima bez karte neće.

- Naš prvenstveni cilj nije kažnjavanje putnika već ih želimo motivirati da plate kartu za prijevoz u Hrvatsku. Uvjeren sam kako će ovaj korak ubrzo dati dobre rezultate. Pozvao bih birače koji putuju da surađuju sa Žandarmerijom. Prilikom pregleda dovoljno je da pokažu svoju osobnu, zatim i ličnu, kartu i nikakvih problema neće biti, uveren je Opančić. /Krkljava Bubaić Bube/

0 Komentara:

Komentiraj članak