Dvije reprezentacije se povukle prije početka prvenstva!

Dvije reprezentacije se povukle prije početka prvenstva!

IHF je predstavio i zamjene za ove reprezentacije. Umjesto Češke na prvenstvu će igrati reprezentacija Sjeverne Makedonije u grupi G, a umjesto SAD u grupu E dolazi igrati reprezentacija Švicarske.

SAD (Sjedinjene Američke Države) i Češka povukle su se sa svjetskog muškog rukometnog prvenstva koje se održava od 13. do 31. siječnja u Egiptu. Ove dvije reprezentacije su imale veliki broj Covid pozitivnih igrača. Kako protokol nalaže zbog čitave situacije s Covid-19 virusom igrači su testirani prije polaska u Egipat. Upravo to testiranje za SAD i Češku značilo je odustajanje od prvenstva.

SAD je nakon obveznih testova imao povećan broj pozitivnih i to je bio kraj njihovog povratka na svjetsku rukometnu scenu. Ovo je američkoj reprezentaciji trebao biti prvi nastup na svjetskom prvenstvu nakon čak 20 godina, a ovaj nastup su osigurali posebnom pozivnicom IHF-a (International handball federatio).
Što se Češke reprezentacije tiče oni su imali 15 pozitivnih igrača. Češkoj je ovo trebao biti povratak na prvenstvo nakon 5 godina.

IHF je predstavio i zamjene za ove reprezentacije. Umjesto Češke na prvenstvu će igrati reprezentacija Sjeverne Makedonije u grupi G, a umjesto SAD u grupu E dolazi igrati reprezentacija Švicarske. IHF u pripremi drži još četiri reprezentacije, a to su: Nizozemska, Crna Gora, Ukrajina i Srbija.

Jedan od tri debitanta Zelenortski otoci imaju također problema s covid-om te su ostali u Portugalu, i još nema informacija da li stižu u Egipat ili ne.

Autor teksta: Andrea Vučur

 

IZVORI:        

https://www.ihf.info/media-center/news/north-macedonia-replace-czech-republic-27th-ihf-mens-world-championship (IHF)

https://www.handballegypt2021.com/en/news/515/USA-withdraw-from-Egypt-2021

https://www.handballegypt2021.com/en/news/509/North-Macedonia-to-replace-Czech-Republic-at-Egypt-20210 Komentara:

Komentiraj članak