DUBROVNIK U POZNO LJETO: Mezzosopranistica Katja Markotić i gitarist Maroje Brčić sutra u Kneževu dvoru

DUBROVNIK U POZNO LJETO: Mezzosopranistica Katja Markotić i gitarist Maroje Brčić sutra u Kneževu dvoru

Mezzosopranistica Katja Markotić i gitarist Maroje Brčić izvest će recital na glazbenom festivalu Dubrovnik u pozno ljeto u četvrtak, 5. rujna 2013. u atriju Kneževa dvora s početkom u 21.00 h. Oboje umjetnika imaju iza sebe brojne nastupe s mnogim umjetnicima i ansamblima. Na programu koncerta bit će djela S. Fumića, I. Padovca, J. K. Merza, M. Giulianija, N. Costea, F. Sora, J. Rodriga i E. Granadosa.
S.Fumić:            Nocturno
I.Padovec:         Erstes Abendlied
J.K.Merz:            Iz ciklusa /From the cycle "Bardenklange"
M.Giuliani:        Iz ciklusa /From the cycle "Sei cavatine" Op. 39
N.Coste:             Les Bords du Rhin, Op. 18
F. Sor:                 Iz ciklusa /From the cycle "Seguidillas"
J. Rodrigo:         Junto al Generalife
E.Granados:     Iz ciklusa /From the cycle "Colecion de tonadillas"     

Katja Markotić rođena je u Zagrebu gdje je započela svoje glazbeno obrazovanje kao pjevačica u klasi tenora N. Žuneca. Diplomirala je u Grazu na ˝Hochschule für Musik und darstellende Kunst ˝, specijalizirana za Popijevku i oratorij, u klasi poznate mezzosopranistice prof. Ire Malaniuk. Također se usavršavala kod prof F.X. Lukasowsky u Beču. Kao koncertna pjevačica s podjednakim uspjehom okušala se u izvođenju djela iz različitih razdoblja, od baroka do suvremene glazbe. Osim hrvatskih autora, na repertoaru Katje Markotić nalaze se djela najznačajnijih predstavnika Europske vokalne tradicije (Schubert, Schumann, Brahms, Mendelssohn, Mahler, Liszt, Strauss, Rahmanjinov). Također često izvodi arije za mezzosopran (alt) u Bachovim i Händelovim oratorijima. Kao koncertni solist je nastupala s eminentnim orkestrima i komornim ansamblima kao što su Zagrebački solisti, Zagrebački gudački kvartet, Gudački kvartet u Milanu, Gudački kvartet Venecije, Cremona solisti, Hrvatski komorni orkestar, Korejski komorni orkestar (Seoul), Njemački komorni orkestar Frankfurt, Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar Ljubljana, Dubrovački simfonijski orkestar i Simfonijski orkestar HRT-a Zagreb. Nastupala je na svim većim glazbenim festivalima u zemlji, kao i u Austriji, Italiji, Njemačkoj, Belgiji, Sloveniji, Španjolskoj, Mađarskoj, Poljskoj i Velikoj Britaniji. Postigla je poseban uspjeh svojim solo recitalima na međunarodnom festivalu "Cervantino˝ XXX u Meksiku te u Palacio de Bellas Artes (Mexico City).

Dubrovčanin Maroje Brčić diplomirao je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi D. Petrinjaka. Kao solist i član Dubrovačkog gitarskog trija nastupao je na svim važnijim festivalima i koncertnim podijima u Hrvatskoj, a gostovao je i u više europskih zemalja (Austrija, BiH, Crna Gora, Francuska, Italija, Latvija, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Rusija, Slovenija, Španjolska i Švedska), te u SAD (New York, Miami, Washington, Monterey, Los Angeles, San Francisco). Predstavio se i uz Dubrovački simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar HRT, Mostarski komorni orkestar, Zagrebačku i Sarajevsku filharmoniju, Orkestar Makedonske nacionalne opere, te uz moskovske Gnjesinske virtuoze. Djeluje kao pedagog na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Dosad je objavio dva samostalna nosača zvuka.
 
Informacije, rezervacija i prodaja karata u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), na tel. 417 110, mob. 099 2211 585, e-mail sales@dso.hr, u turističkoj agenciji Stradun TIC, Placa bb, na tel. 323 350, u turističkoj agenciji Perla Adriatica, Frana Supila 2 na Pločama, na tel. 422 766, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

0 Komentara:

Komentiraj članak