Dubrovnik ostvario turistički rekord: Tromilijunto  noćenje  ostvareno  dvadeset  dana ranije

Dubrovnik ostvario turistički rekord: Tromilijunto noćenje ostvareno dvadeset dana ranije

Dubrovnik, kao jedan od hrvatskih gradova koji stalno bilježi porast turističkog prometa, može se pohvaliti rekordom od tri milijuna noćenja ostvarenim od početka godine do prve polovice rujna, odnosno oko dvadeset dana ranije nego prošle godine.
Prema programu prijave i odjave turista eVisitor, te evidentiranog turističkog prometa u nautici, Dubrovnik je u prvih devet mjeseci 2016. ostvario rekordne turističke rezultate u svim vrstama smještaja.

Od 1. siječnja do 12.rujna 2016. godine u Dubrovniku je ostvareno 819.585 dolazaka, što čini ukupno 10 posto više dolazaka nego u istom razdoblju prošle godine.

Do 12.rujna 2016. godine ostvareno je 3.007.058  noćenja, uključujući i nautiku, što čini porast od 12 posto u odnosu na 2015. godinu. U svim vrstama smještaja prema e-visitoru, ostvareno je 2.811.820 noćenja, a u charterima i plovilima 195.238 noćenja.

Top–listu država iz kojih su dolazili dubrovački turisti od 1.siječnja do 12.rujna 2016. godine predvode već tradicionalno gosti iz Ujedinjenog kraljevstva, Francuske, SAD-a, Njemačke, Španjolske, Hrvatske, Švedske, Italije, Australije i Finske.

Ovo iznimno ostvarenje od 3 milijuna noćenja dočekujemo u mjesecu obilježavanja Svjetskog dana turizma, 27.rujna, što će biti još jedan lijepi povod za proslavu ove Feste i postignuća za koje su zaslužni svi građani i turistički djelatnici Dubrovnika zajedno.

0 Komentara:

Komentiraj članak