Dubrovčanin Hezonja svojom izjavom uzrujao srpske 'novinare'

Dubrovčanin Hezonja svojom izjavom uzrujao srpske 'novinare'

Srpski medij Kurir osvrnuo se na izjavu sjajnog mladog hrvatskog reprezentativca Marija Hezonje, koji je nakon pobjede nas Slovenijom na otvaranju Eurobasketa izjavio: ‘ Ujak mi je poginuo i ovo su pobjede za njega i sve koji su dali život za ovaj dres’.
Mario Hezonja je prošle godine na Mundobasketu u Španjolskoj debitirao u dresu hrvatske reprezentacije. Tadašnji izbornik Jasmin Repeša nije mu dao pravu priliku, što je zasmetalo Hezonju. Sada na Eurobasketu druga je priča. Hezonja ima važnu ulogu u sustavu igre Velimira Perasovića. Vidjelo se to protiv Slovenije (pobjeda 80:73), u srazu u kojem je Hezonja bio jedan od najboljih pojedinaca, a vidjelo se to i u jučerašnjem dvoboju protiv Grčke (poraz 72:70).

Protiv Slovenije, Hezonja je za 24 minute provedene na parketu ubacio 13 poena (za dva 3/4, za tri 2/5), uz 6 skokova (2 napadačka) i jednom asistencijom. Grcima je, pak, ubacio 8 koševa (za dva 1/2, za tri 2/8) uz 2 skoka.

Nakon pobjede protiv Slovenije, 20-godišnji Dubrovčanin dao je sljedeću izjavu:

“Za sve nas je nešto posebno igrati u ovom dresu za koji su mnogi dali živote. To je više od kluba, nešto posebno, pogotovo za mene. Ujak mi je poginuo i ovo su pobjede za njega i sve koji su dali život za ovaj dres. Ja ću se uvijek za njega boriti i iznad svojih mogućnosti”, rekao je najmlađi igrač hrvatske reprezentacije” i uzburkao duhove u Srbiji.

Naime, na njegovu izjavu osvrnuo se srpski Kurir koji je napisao kako je “mladi košarkaš Hrvatske po završetku meča protiv Slovenije dao izjave koje nemaju previše veze sa sportom” . Kurir navodi kako je riječ o 'zapaljivim izjavama'.

“Mario Hezonja bio je jedan od glavnih igrača Hrvatske u pobjedi nad Slovenijom u prvom kolu grupe C Europskog prvenstva 80:73. Postigao je 13 poena, uz šest skokova, ali ga je po svemu sudeći ponijela euforija nakon pobjede u prepunoj zagrebačkoj “Areni” pa je dao izjave koje nemaju previše veze sa sportom”.

0 Komentara:

Komentiraj članak