Dubrovčanima Županijski kup, katastrofalna sudačka trojka!

Dubrovčanima Županijski kup, katastrofalna sudačka trojka!

Nogometaši GOŠK-a pobjednici su Dubrovačko – neretvanskog kupa koje je organiziralo sada već bivše Povjerenstvo HNS-a za našu Županiju. U finalu na Lapadu, GOŠK – BŠK Zmaj 2:1. Zaslužena pobjeda Dubrovčana, iako je lijepi nogometni ugođaj uz pjesmu i bubnjeve 200-tinjak gostujućih Red Dragonsa, pokvarilo suđenje Josipa Dugandžića iz Komina i pomoćnika Šoše (Metković) i Jeljenića (Mokošica).
PIŠE: Mario Buconić

Domaćini su poveli u 15. minuti nakon pogreške gostujuće obrane, golman Bebić izletio je u prazno, a priliku koristi mladi Dragić i idealnim centaršutom pronalazi usamljenog Zečevića za 1:0. Novi pogodak u gostujućoj mreži viđen je 19 minuta kasnije. Ponovno nesigurnost zadnjeg reda Blaćana, a Zečević je ljevicom neumoljivo precizan.

Armando Marenzi,trener Blaćana, sve je tri promjene obavio u prvih 36 minuta. Zbog ozljede su igru napustili Petar Franulović i Jerko Šeparović, a stoper Krešimir Franulović se na Lapadu nije baš proslavio pa je umjesto njega ušao Tomić.

U završnici prvog poluvremena u glavnoj ulozi – sudačka trojka. Prvo je pomoćnik Suad Šoše iz Metkovića zbog navodnog zaleđa poništio pogodak domaćina Dragića za 3:0, velika pogreška sudačkog veterana iz doline Neretve, a u kontri gosti smanjuju preko Bačića. Sada je na udaru kritika dubrovačkih navijača drugi pomoćnik – Nedjeljko Jeljenić iz Mokošice. S obzirom da se situacija odigrala u blizini „novinarskih loža“ nema sumnje kako je postignuti pogodak – neregularan. Frano Mrđen je pokraj korner – zastavice dobio lakat u lice, suci su propustili dosuditi očigledan prekršaj i tako prekinuti akciju za kasniji pogodak. Kao da to nije bilo dovoljno, u 44. minuti je nakon slobodnog udarca Mrđena netko u gostujućem bloku igrao rukom, penal čist kao suza, ali Dugandžić je odmahnuo rukom.

U nastavku su se tenzije malo smirile iako je sudac Dugandžić promijenio kriterij na bijes mnogobrojnih Blaćana. Ostat će sporne situacije u 66. minuti, Dragić je pao u šesnaestercu Blaćana, a u kontri duel Prižmića i Kacića. Dugandžić ni u jednom ni u drugom slučaju nije pokazao na bijelu točku. A morao je sudac iz Komina dosuditi najstrožu kaznu u 82. minuti kada je Kacić u novom kontaktu odgurnuo Prižmića.

Četiri kardinalne pogreške idu na dušu mladog djelitelja pravde, triput su oštećeni Dubrovčani, u završnici s pravom protestirali Blaćani. Čudi odluka o delegiranju, bez obzira na suspenzije četvorice sudaca (Kristić, Hausvička, Kalafatović i Babić), ostalo je u Županiji kvalitetnijih od trojke Dugandžić – Šoše – Jeljenić. Tim više što je Lukša Klaić iz Popovića – prvoligaški sudac.


GOŠK – BŠK Zmaj    2 : 1
Dubrovnik. Gradski stadion na Lapadu. Gledatelja: 400. Sudac: Josip Dugandžić (Komin). Pomoćnici: Šoše (Metković) i Jeljenić (Mokošica). Delegat: Raič (Dubrovnik).
STRIJELCI: 1:0 Zečević (15.), 2:0 Zečević (34.), 2:1 Bačić (39.)

GOŠK: Kristić, Lekaj, Čikato, Mrđen, Kacić, Mihaljević, Dragić, Papić, Zečević (od 70. Tikvica), Ivanišević, Daničić (od 57. Redžić). Trener: Milan Petrović.

BŠK ZMAJ: Bebić, De. Gugić, K. Franulović (od 36. Tomić), P. Franulović (od 20. Sardelić), Da. Gugić, Lipotić, Prižmić, Škoro, Bačić, Šeparović (od 36. Džijan), Kaleb. Trener: Armando Marenzi.

Nogometni Kup GOŠK - Konavljanin

Nogometni Kup GOŠK - Konavljanin Mario Buconić

Nogomet GOŠK - BŠK Zmaj

Nogomet GOŠK - BŠK Zmaj Davor Lopin

Nogomet GOŠK - BŠK Zmaj

Nogomet GOŠK - BŠK Zmaj Davor Lopin

0 Komentara:

Komentiraj članak