DUBROVČANI, SLAVONCI I AUSTRALCI UJEDINILI SNAGE: Nositelji budućnosti!

DUBROVČANI, SLAVONCI I AUSTRALCI UJEDINILI SNAGE: Nositelji budućnosti!

U nizu radionica projekta 'More prijateljstva' na otoku Lokrumu održane su prezentacije hrvatskih i australskih robotičkih timova

Učenici Petar Slaviček i Roko Parač govorili su o Soccer kategorijama svjetskih natjecanja, te o planovima Hrvatskog društva za robotiku, koje se priprema za svjetsko prvenstvo 2017. u Japanu.

Ines Kušen i Rory Wade iz australskog tima, govorili su pred Slavoncima i Dubrovčanima o Rescue Maze kategoriji, te o načinima financiranja i organizaciji radionica u australskih školama. 

Nastala je ideja u kojem će Hrvatsko društvo za robotiku pomoći australskom timu oko rješavanja problema koje su imali tijekom ovogodišnjeg natjecanja u Njemačkoj.

Dubrovački tim kojeg predvodi učenik gimanzije, Hrvoje Lucianović, te Martin Kuzman, Antun Kalačić i Pero Drobac, predstavili su sve aktivnosti IK Futura, ZTK GD te DURAe.

Prenijeli su Slavoncima svoja početnička iskustva u programiranju, te im poručili da "nekad sve može izgledati frustrirajuće, ali da ne odustaju", dok je Lucianović posebno istaknuo vještinu googlanja na stranim jezicima kao dobar trik u pronalaženju znanja u odsutnosti mentora.

Brojna pitanja na koja se odgovaralo na hrvatskom i engleskom jeziku, dala je ovim mladim ljudima poticaj za nastavka rada i razvijanja, pomoć vršnjacima te nadu da će upravo oni biti nositelji budućih STEM (Science, technology, Engineering, Mathematics) područja u Hrvatskoj i svijetu.

0 Komentara:

Komentiraj članak