DUBROVAČKI POUČAK: Kolinda na primjeru Dubrovnika objasnila da je najbolje na čelu države imati ženu

DUBROVAČKI POUČAK: Kolinda na primjeru Dubrovnika objasnila da je najbolje na čelu države imati ženu

Kolinda Grabar Kitarović odnijela je tijesnu pobjedu na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, i time postala prva žena na čelu naše države, što garantira mir, stabilnost i prosperitet u regionu 21. dan mjesečno, doznaje Porta Loko.

Nakon što je u drugom krugu izbora, u neizvjesnoj utrci ‘tijesno’ pobjedila aktualnog šefa države i kandidata SDP-a, Iva ‘građanke i građani’ Josipovića, prva žena na čelu Hrvatske izjavila je kako njenu zemlju čeka period napretka, mira i sigurnosti, osim onih dana u mjesecu kada je ‘bolje da je nitko ništa ne pita’.

Dubrovački poučak

- Na primjeru Dubrovnika vidjelo se kako vladaju muškarci i kuda to vodi. Kaos, svađe, i figurativno rečeno, mjerenje spolovila od strane gospode Vlahušića i Vićana vodi samo tenzijama. Pa u Dubrovniku su glupi muškarci srušili i gradonačelnika i gradsko vijeće, strašno… Ja mogu obećati blagostanje u zemlji, planiranje, razumno trošenje budžetskih sredstava, i sveopću dobru organizaciju, sve dok mi tih par dana mjesečno nitko ne staje na put i ne postavlja glupa pitanja, kaže gospođa Grabar Kitanović.

Stručnjaci se slažu da žena na čelu države garantira veću stabilnost, dobru investicijsku klimu, i prosperitet privrede, osim tih par dana kada se može dogoditi da, ukoliko se pažljivo ne postupa, izbije rat.

Vićan: Slažen se sa gospođom Kitar Grabarević

- Svi se možemo složiti da odabir žene na čelo države može značiti samo boljitak u odnosu na vladavinu muškaraca, međutim, ako izuzmemo tih nekoliko dana kada se može dogoditi nedostatak koncentracije na sastancima sa drugim predsjednicima, pojačan apetit prema teritoriju drugih država i smanjena želja za odnosima sa partnerom, odnosno Europskom Unijom, kaže ekspert za geopolitiku i žene Pero Vićan Lazanski.

- Međutim, bilo bi najbolje ako bi se tada izbjegavalo donošenje bilo kakvih odluka, ili postavljanje pitanja predsjednici, jer u suprotnom može doći do kriznih situacija. Sjetimo se samo kako je svojedobno Dube mene izbacila iz gradske uprave, ili recimo Margaret Thatcher i Falklandskih otoka, napominje on, te još jednom napominje kako su ti dani u mjescu 'živi vrag'.

Prema najnovijim informacijama, prvi potez nove predsjednice Republike Hrvatske biti će taj da se malo zavuče pod deku i uz sladoled od čokolade odgleda neku finu seriju na Foks Lifeu. /Krkljava Bubaić Bube/

0 Komentara:

Komentiraj članak