Dubrovačke lokacije na top listi najzanimljivih znamenitosti u Hrvatskoj

Dubrovačke lokacije na top listi najzanimljivih znamenitosti u Hrvatskoj

Iz godine u godinu Hrvatska postaje sve popularnije turističko odredište, upravo zbog njenih prirodnih bogatstava i nevjerojatnih ljepota. Štoviše, njeni živopisni krajolici i impresivne znamenitosti stvoreni su za jedinstvene fotke i nezaboravne trenutke kojih ćete se uvijek rado prisjećati.

Među različitim pristupima izrade popisa najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj, blog GetByBus odlučio se izabrati znamenitosti, a ne gradove (zato na listi neće bit npr. Dubrovnik nego Zidine). Kako bi pronašli najpopularnije znamenitosti, koristili su pomoć Google-a, koji je dao početnu listu svih (bitnijih) znamenitosti u Hrvatskoj.

 

Idući korak je definiranje najpopularnijih destinacija, za što su koristili Google recenzije. U obzir je uzeta svaka znamenitost s više od 500 recenzija, čime su dobili popis od 190 lokacija. Nadalje, za svaku lokaciju su na Instagramu pretražili mention na hrvatskom i engleskom jeziku. Na kraju su ih poredali po broju mentiona i na taj način dobili 50 najpopularnijih Instagram destinacija.

Na devetom mjestu našle su se Zidine s ukupno 49,895 spominjanja odnosno 'mentiona'. 

"Kada je grad poznat po zidu, i kada je on uvršten na UNESCO-v popis svjetske baštine, onda taj zid mora biti stvarno poseban. I uistinu je tako. Dubrovačke gradske zidine građene su od 13. do 17. stoljeća i do dan danas čuvaju stari dio Dubrovnika. Nadalje, dugačke su gotovo 2 kilometra i sadržavaju brojne tvrđave, kule te bastione. Uz to, pogled sa zidina je apsolutno očaravajuć", piše ovaj blog.

 

Na 30. mjestu je Lovrijenac s 12,785 spominjanja. 

"Tvrđava Lovrijenac poznata je i kao Gibraltar Dubrovnika, a nalazi se sa zapadne strane grada, izvan vanjskih zidina. Osim što je simbol grada, Lovrijenac je i simbol otpora Mlecima. Ova iznimno važna građevina danas je jedna od najposjećenijih atrakcija u Dubrovniku, a često se koristi i za kazališne predstave. Štoviše, tijekom Dubrovačkih ljetnjih igara, na Lovrijencu se tradicionalno izvodi Shakespearov Hamlet", piše na blogu.

Plaža Pasjača zauzela je 37. mjesto uz 8,590 'mentiona' na Instagramu. 

"Plaža Pasjača smještena je na uskom pješčano-šljunčanom pojasu u Konavlima. Nema komercijalnih sadržaja pa je savršena za one koji odmor žele provesti u miru i tišini, uživajući u prekrasnoj prirodi i osluškujući šumove mora. Nećemo ju previše hvaliti da se ne umisli, ali ipak moramo nadodati da je 2020. “European Best Destinations” proglasio najboljom europskom plažom", stoji u blogu o Pasjači.

Osim toga, na listi je i Nacionalni park Mljet sa 15272 spominjanja, kao i otok Lastovo s 24,778 'mentiona' na Instagramu.

Cijeli popis pogledajte ovdje

 

0 Komentara:

Komentiraj članak