Dubrovačka manekenka Paula Pušić o  svijetu mode

Dubrovačka manekenka Paula Pušić o svijetu mode

Mlada Dubrovkinja, veoma atraktivna i lijepa manekenka Paula Pušić već je pet godina u svijetu modelinga.
Članica je agencije Thalia Models, te studentica treće godine predidiplomskog studija Mediji i kultura društva na Odjelu za komunikologiju Sveučlišta u Dubrovniku. U intervjuu otkriva kolika je zainteresiranost djevojaka za poslom modela, koji joj je najdraži dizajner, najotkačenija revija i koji bi savjet dala onim djevojkama koje žele postati model.

Kolika je zainteresiranost mladih djevojaka za poslom modela?

Velika je zainteresiranost za poslom modela jer većina djevojaka sanja o tome. Djevojke misle da je tijelo modela idealno tijelo, te da kao modeli  izgledaju savršeno, bez   tzv. nedostataka.

Koje su prednosti, a koji nedostaci posla modela?

Što se tiče prednosti ovisi od osobe do osobe, ali to su uglavnom ljubav prema modi, zarada, pažnja na pisti, zabava.
Nedostatak je regulacija težine pa se mnoge djevojke izgladnjuju. Drže se dijeta i vježbaju jer nemaju prirodne predispozicije da budu modeli.

Zanimljivost u poslu dodatno se postiže…

Zanimljivo je kad imam neobičnu frizuru i nosim odjeću koju nikad ne bi nosila. To je novi izazov. Isto se to odnosi i na specifičan make-up.

Najteža i najotkačenija revija su…

Najteža revija za odraditi mi je bila na Bolu na Braču na staklenoj pisti dok je bilo kišno vrijeme.
Najotkačenija revija je ona brenda Krie Design na Fashion. hr-u u  Zagrebu i tematika je bila da se vraćaš polupijan s večernjeg izlaska, ali si zadovoljan provodom.
 
Što stvara najveće probleme kod hodanja na pisti?
 
Kod krojeva i štikli mogu se stvarati ponekad problemi. Ali uglavnom nema nikakvih problema. Ono što je sigurno, teže je nositi duge haljine i to je sasvim logično.

Tko vam je najdraži dizajner i zašto?

Najdraži dizajner mi je Ivica Skoko zato što ima kreacije za žene sa stavom i moćne su i treba ih znati nositi. Uvijek se drži jedne tematike, veoma je odlučan. Kod njega sve mora biti savršeno i nema između i to mi se veoma sviđa.

Najdraža boja i odjevni predmet?

Boja trule višnje mi je najdraža boja. Od odjeće preferiram onu u crnoj, sivoj i bež boji. Najdraži odjevni predmet mi je kombinezon koji je praktičan, nosiv i udoban.

Savjet za kraj onima koji će tek postati model…

Najbitnije je da djevojke imaju prirodne predispozicije ukoliko žele biti model jer će im na taj način biti lakše. Nije vrijedno izgladnjivati se jer nijedan posao ne bi trebao biti ispred zdravlja.  Modeling je veoma lijep i atraktivan posao koja ima više prednosti nego nedostataka, barem što se tiče posla u Hrvatskoj.

0 Komentara:

Komentiraj članak