'DRŽIĆEV BOŽIĆNI ORKESTAR' U Luži otvorena dječja izložba humanitarnog karaktera

Nakon višemjesečnog trajanja likovne radionice večeras su u Luži maleni polaznici s ponosom pokazali svoje radove. Inspiraciju su pronašli u Božiću i upravo Marinu Držiću, pa su tako Lužu krasili anđeli.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast otvoriti izložbu radova polaznika radionice pod nazivom 'Držićev Božićni orkestar' – kazao je Nikša Matić, ravnatelj Doma Marina Držića.

No likovne radionice nisu jedine pedagoške djelatnosti Doma.

-Posebno nas vesele ove kontinuirane radionice iz pedagoške djelatnosti Doma Marina Držića ne samo likovne već i dramske, glazbene i filmske koje provodimo. Posebno nas veseli ova likovna koja završava u mjesecu prosincu i koja ima humanitarni karakter. To je od djece djeci, 49 polaznika će predstaviti svoje radove. Radovi će se prodavati, a sav prikupljen novac ide u dobrotvorne svrhe, našoj dječici iz Doma Masline- kazao je Matić.

 Polaznici su izrađivali skulpture na drvenoj konstrukciji od papira i žice.

-Kasnije smo to oblagali aluminijskom folijom i bojali sa sprejevima. Ideja je bila da se prikaže prije svega kako je Držić bio orguljaš' tako da smo anđele posvetili njemu, te smo napravili skulpturu Marina Držića kako svira orgulje – kazao je Ivan Perak, voditelj likovne radionice.

Dječicu je nakon otvorenja izložbe posjetio Djed Mraz i podjelio čokoladice.

Kako je bilo na otvorenju pogledajte u fotogaleriji

0 Komentara:

Komentiraj članak