DPP: Kampanja za gluhonijeme ipak ne krši izbornu šutnju!

DPP: Kampanja za gluhonijeme ipak ne krši izbornu šutnju!

Kampanja za gluhonijeme ipak ne krši izbornu šutnju, ocjenilo je Državno predizborno povjerenstvo (DPP), doznaje Krkljava Bubaić Bube.
Usprkos žalbama velikog broja građana na predsjedničke kandidate koji ih gestama, pantomimom, mahanjem, i drugim načinima neverbalne komunikacije pokušavaju uvjeriti da baš za jednog od njih glasuju, DPP je priopćio kako se kandidati tehnički ipak 'kreću u okviru zakonski dopuštenih tehnika agitiranja'.

Čak dapače, DPP se slaže kako je ova inicijativa predsjedničkih kandidata, pored toga što je inovativna, ujedno i korisna, 'jer na taj način će čak i gluhonijeme osobe, koje su do sada bile uskraćene za direktno slušanje obraćanja predsjedničkih kandidata, konačno dobili priliku za to'.

Uz pomoć prevoditelja za gestikulacijski govor, iz izvora unutar stožera smo doznali kako su kandidati dobro proučili sve rupe u zakonu i angažirali stručnjake za gestikulacijski govor gluhonijemih, koji su članove stožera obučili nekim osnovama znakovnog jezika. Najveći broj članova stožera sada bez izgovorene riječi zna kako pokazati pojmove kao što su 'radna mjesta', 'prosperitet', 'decentralizacija', 'ne lažem', 'ustaša', 'četnik', 'komunjara', 'obračun sa organiziranim kriminalom', i slično.

Postoji inicijativa da se i ljudima u komi približe stavovi predsjedničkih kandidata tako što bi im se predstavnici predsjedničkih stožera obraćali na uho, jer je primjećeno kako se mozak u situacijama izbora uglavnom isključuje, u najboljem slučaju reagira na najelementarnije emocije, ali je iz DPP-a stiglo upozorenje da se poruke bolesnima moraju jako tiho prenositi, kako se ne bi narušila predizborna šutnja i eventualno utjecalo na bolesnike s okolnih kreveta. /Krkljava Bubaić Bube/

0 Komentara:

Komentiraj članak