DOZNAJEMO Vujičić novi trener košarkaša Dubrovnika, u Gospinom polju i tri nova igrača

DOZNAJEMO Vujičić novi trener košarkaša Dubrovnika, u Gospinom polju i tri nova igrača

Ivan Vujičić novi je trener Košarkaškog kluba Dubrovnik i već je u četvrtak poslijepodne obavio i prvi trening u Gospinom polju. Riječ je o 40 - godišnjem stručnjaku koji je igračku karijeru počeo u Gradu, a zaključio u BiH prvoligašu – Zrinjskom iz Mostara. U ljeto 2009. godine prvi trenerski posao upravo je u klubu iz Mostara, a nakon toga na prijedlog tadašnjeg trenera Željka Vreće, postaje pomoćni trener KK Dubrovnik. U isto vrijeme je i prvi trener A-2 ligaša Metković, a potom seli u Zagreb gdje je pomoćni trener juniora KK Zagreb. Vujičić je tako zamijenio Luka Bijelića koji je klupu dubrovačkog prvoligaša preuzeo uoči početka prošlosezonske Lige za ostanak i ostvario glavni cilj – ostanak u A-1 ligi.
Puno je novih imena među dubrovačkim koševima. U ovom trenutku je sigurno kako su klub pojačali razigravači Luka Pešut (došao iz Zaboka) i Marko Radić (vratio se u Grad nakon nastupa za KK Bosna) te mladi Marko Proleta koji je ponovno u matičnom klubu, a došao je na posudbu iz zagrebačke Cibone. To nije kraj prijelaznog roka, u idućih se 10-tak dana očekuje još nekoliko košarkaša.

Uprava KK Dubrovnik postavila je jasan zadatak pred novog trenera, klub zadržati u elitnom razredu hrvatske košarke. Neće biti lako jer su klub u odnosu na prošlu sezonu napustili Bizaca, Petković, Došen, Diminić i Marijo Hajdić, a upitan je i ostanak Antonija Oštrića.

U Gospinom polju se marljivo trenira, ubrzo igračima slijede i prve pripremne utakmice za novu sezonu koja počinje 6. listopada.


0 Komentara:

Komentiraj članak