DOSTA MU JE DEMOKRACIJE I KAPITALIZMA Sin južnokineskoga ministra 'preskočio žicu' i pobjegao u Sjevernu Koreju

DOSTA MU JE DEMOKRACIJE I KAPITALIZMA Sin južnokineskoga ministra 'preskočio žicu' i pobjegao u Sjevernu Koreju

Na redovnoj bazi možemo čitati vijesti o prebjezima iz Sjeverne Koreje, neki se pokušavaju domoći Južne Koreje, neki Kine, a zajedničko im je da želje čim dalje pobjeći od Kim Jong-unovog režima. No, čini se da ima i onih kojima je dosta 'trule demokracije i kapitalizma' pa odlaze u suprotnom smjeru, piše 100posto.hr

S velikom vijesti pohvalili su se sjevernokorejski mediji, s ponosom su objavili kako se izvjesni južnjak Choe In-guk domogao Pjongjanga te da tu kani i ostati. Ipak, nije on bilo tko, dijete je visokopozicioniranih diplomata Južne Koreje koji su svojedobno također prebjegli 'gore'.

Njegov je otac Choe Tok-sin čak bio i ministar vanjskih poslova Južne Koreje tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća. Prvo je pobjegao u SAD te je postao gorljivi kritičar (tadašnjeg) južnokorejskog vojnog režima da bi napravio potpuni zaokret i zajedno sa suprugom 80-ih prešao komunistima. S obzirom na njihov 'pedgire', brzo su se probili i na tamošnjoj političkoj sceni postavši dio sjevernokorejske elite.

Došao sa zakašnjenjem

Sin je ostao u Južnoj, prema informacija koje su sad dostupne i on je relativno često putovao na sjever, potvrđeno je da je bio na majčinov sprovodu 2016. godine.

U Pjongjangu je svečano dočekan, a izjavio je da njegov cilj raditi na reunifikaciji razdvojenih država. O njemu se ne zna previše, nije nikad politički istupao, mediji tek prenose da su mu 73 godine.

'Živjeti i slijediti zemlju kojoj sam zahvalan način je da čuvam ostavštinu svojih roditelja. Zato sam odlučio trajno živjeti u Sjevernoj Koreji, iako sa zakašnjenjem", izjavio je.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak