Donosimo popis namirnica koje su među afrodizijacima nove generacije, iznenadit ćete se kad vidite neke!

Donosimo popis namirnica koje su među afrodizijacima nove generacije, iznenadit ćete se kad vidite neke!

Postoje mnoge namirnice koje na prirodan način jačaju vaš libido i bude strasti.
Svakodnevni stres i užurbani život ponekad će prevladati nad seksualnom željom i potisnuti vaš prirodni ‘apetit’, no nema razloga za očakavanje. Postoje mnoge namirnice koje na prirodan način jačaju vaš libido i bude strasti, a lako su dostupne. Za neke ste sigurno već čuli, ali pripremite se i za iznenađenja.

Šparoge su bogate vitaminom B koji potiče lučenje histamina zaslužnog za redovitu seksualnu želju kod oba spola.

Avokado je ispunjen foličnim kiselinama za jačanje energetske razine u tijelu, a to potiče dobro raspoloženje i osjećaj samozadovoljstva.

Borovnice su glavni adut u poticanju lučenja dopamina (hormona sreće) koji je odgovoran za održavanje mladosti mozga, odnosno njegove energetske razine. Pogotovo je bitan kako starimo.

Riba poput soma, sardine, sleđa i inćuna bogata je omega-3 masnim kiselinama što pospješuje rad mozga i podiže razinu samozadovoljstva pa će vam s time porasti i seksualna izdržljivost i želja.

Čokolada potiče proizvodnju feniletilamina za kojeg se vjeruje da stvara osjećaj zaljubljenosti.

Lubenica je bogata L-citrulinom, aminokiselinom koja pospješuje krvotok te koja se pretvara u L-arginin pa u dušični oksid. Funkcija NO-a je da potiče širenje krvnih žila radi većeg protoka krvi.

Češnjak je po smatranjima stručnjaka snažan afrodizijak i potiče sirenje krvnih žila u spolnim organima, no njegove čari neće se osjetiti odmah. Potrebno je mjesec dana jesti češnjak svaki dan kako bi se osjetio pomak u seksualnoj želji.

Kamenice su vrlo bogate cinkom koji je nužan za lučenje testosterona i održavanje kvalitete sperme. Također potiču lučenje dopamina.

Kikiriki, kao i lubenica, bogat je izvor L-arginina, gradivnog materijala za dušični oksid čuju funkciju smo već opisali.

Sjemenke bundeve pune su cinka kao i kamenice, te pospješuju zdravlje prostate u muškaraca i potiču rast libida.

0 Komentara:

Komentiraj članak