Đoković: Neću se cijepiti čak ni ako to znači da neću moći osvajati trofeje

Đoković: Neću se cijepiti čak ni ako to znači da neću moći osvajati trofeje

Novak Đoković dao je ekskluzivni intervju za BBC u kojem je govorio o situaciji s cijepljenjem u kojoj se našao, o sagi nakon koje je deportiran iz Australije te na kraju poslao poruku kako se ne planira cijepiti ako će to biti uvjet, bez obzira na to što bi mu to značilo gubitak trofeja.

Đokovića je novinar pri početku intervjua pitao bi li bio spreman ustrajati u svom stavu o necijepljenju, čak i ako bi to značilo da ne može nastupati na Grand Slamovima, a tenisač je dao kratak i odlučan odgovor: "Da, to je cijena koju sam voljan platiti."

 

Želi birati što će unositi u svoje tijelo

Podsjetimo, Đoković je prošlog mjeseca deportiran iz Australije nakon sage koja je trajala više od deset dana. Sud je odlučio da ga ministar imigracija Alex Hawke ima pravo deportirati iz Australije jer je Đoković zbog svojih stavova "opasan za javno zdravlje nacije".

Te navode Đoković je također kratko komentirao u ovom intervjuu: "Nikad nisam bio protiv cijepljenja, cijepio sam se kao dječak, ali sam uvijek podržavao slobodu na to da sami odlučujemo o tome što ćemo stavljati u naše tijelo".

 

Nada se popuštanju mjera

Intervju se bavio nizom tema, a dotaknuo se i spekulacija o tome da je Đoković namjerno tempirao svoj pozitivan test za 16. prosinac 2021. kako bi točno nakon isteka izolacije mogao letjeti za Australiju i nastupiti na Australian openu.

Đoković je na to pitanje odgovorio da se nada kako će mjere za pojedine turnire u budućnosti biti manje restriktivne te da se nada će on na velikim turnira igrati još dugo. Dodatno je objasnio i zašto je spreman ostati bez trofeja zbog cijepljenja.

"Meni su principi i pravo na odlučivanje o tome što ću unositi u svoje tijelo puno važniji od bilo koje titule ili ičega drugog što donosi rezultat. Pokušavam biti usklađen s mojim tijelom koliko je god to moguće", rekao je Đoković, prenosi Index.

1 Komentar:

Komentiraj članak