DOBRE SU ZA VAŠ MOZAK Jedete li ovih šest namirnica?

DOBRE SU ZA VAŠ MOZAK Jedete li ovih šest namirnica?

Hrana bogata spojevima kao što su antioksidansi i omega-3 masne kiseline može pozitivno utjecati na zdravlje vašeg mozga te poboljšati memoriju.
Pogledajte kojih šest namirnica će vam, prema raznim istraživanjima, pomoći u poboljšavanju memorije i kognitivnih funkcija, pišu finirecepti.net.hr.
  1. Špinat

 

Ovo lisnatno zeleno povrće puno je vitamina C i E koji pomažu u poboljšanju kognitivnih funkcija.

  1. Kava i čaj

 

Održavaju nas budnima ujutro ali to nije sve što rade. Kava sprečava razvijanje Alzheimerove bolesti, dok čaj poboljšava naše pamćenje i brzinu kojom obrađujemo informacije.

  1. Riba

 

Istraživanja pokazuju da uvrštavanje ribe (koja je bogata omega-3 masnim kiselinama) u svoje prehrambene navike može spriječiti pad kognitivnog kapaciteta koji se događa kako starimo. Riba je također bogata vitaminom B12 koji pomaže u borbi s Alzheimerom.

  1. Bobice

 

Dodati bobičasto voće, koje je prepuno vitaminima, svojoj prehrani nije loša ideja ako želite poboljšati svoje pamćenje. Voće kao što su borovnica i jagoda, koje je puno antioksidansa, smanjuju razinu stresa u stanicama koje su povezane sa starenjem te općenito poboljšavaju kognitivne funkcije mozga.

  1. Mrkva

 

Mrkva je već dugo vremena na glasu kao namirnica koja je dobra za vid, a čini se da je dobra i za mozak. Sadrži visoke razine luteolina koji bi, prema nekim istraživanjima, mogao pomoći u zaustavljanju gubitka memorije koji se javlja s godinama. Maslinovo ulje, paprike i celer su također puni luteolina.

  1. Orasi

 

Orasi čak i svojim izgledom pomalo podsjećaju na mozak, a sadrže visoku razinu antioksidansa kojima se moždane stanice bore protiv slobodnih radikala.

0 Komentara:

Komentiraj članak