DOBRA ILI LOŠA IDEJA? Trebate li ostatke pizze stavljati u hladnjak?

DOBRA ILI LOŠA IDEJA? Trebate li ostatke pizze stavljati u hladnjak?

Kasno je i upravo se se do grla najeli one ogromne pizze koju ste malo prije naručili. Možda je odluka bila ishitrena, ali imate plan – stavit ćete ostatke u hladnjak, podgrijati ih i opet u njima uživati sljedećeg dana…

Međutim, postoje teorije da je stavljanje pizze u hladnjak najbolje potpuno preskočiti. Drugim riječima, najbolji način da kasnije ponovno uživate u pizzi jest držanje ostataka izvan hladnjaka i konzumacija na sobnoj temperaturi (bez podgrijavanja).

Zagovaratelji ove teorije tvrde kako korica ostaje hrskava, a čuvanjem pizze na sobnoj temperaturi nema potrebe za kasnijim podgrijavanjem, pišu Fini recepti.

Naravno, postoje brojni potencijalni problemi s ovom teorijom, prije svega mogućnost da vaša pizza postane plodno tlo za razvoj bakterija. Iako još uvijek nisu zabilježeni zdravstveni problemi koji su se javili zbog konzumacije pizze koja je cijelu noć stajala u vašoj kuhinji, čak i zagovaratelji ove teorije predlažu da ju isprobate jedino ako imate stvarno otporan želudac.

1 Komentar:

Komentiraj članak