Devet nebodera u Melbourneu u karanteni, jako raste broj zaraženih

Devet nebodera u Melbourneu u karanteni, jako raste broj zaraženih

Druga australska najnaseljenija država Victoria zabilježila je u subotu najveći porast broja slučajeva koronavirusa od kraja ožujka zbog čega je proširila naredbu o ostanku kod kuće na više predgrađa Melbournea i potpuno zatvorila devet nebodera.

Devet nebodera ima 1345 stanova i ondje živi oko tri tisuće  ljudi, piše Index.

Oni će biti zatvoreni najmanje pet dana i ta odluka, koja je donesena nakon što su mnogi stanari bili pozitivni na testu za covid-19, odmah stupa na snagu.

Policija će dežurati na svim katovima nebodera, a kontrolirat će se i ulazi u zgrade.

Jugoistočna država Victoria, sa šest milijuna stanovnika, zabilježila je u subotu 108 novih slučajeva, dok ih je dan ranije bilo 66.

"Zaista smo zabrinuti zbog ovih brojki", rekao je premijer te australske države Daniel Andrews na tiskovnoj konferenciji.

"Izazovna vremena

"Ovo su vrlo izazovna vremena", dodao je.

Skok broja zaraženih u Victoriji pozorno se prati budući da je ostatak zemlje obuzdao virus.

Australska najnaseljenija država Novi Južni Wales zabilježila je šest novih slučajeva u subotu, od kojih je pet utvrđeno kod ljudi koji su se vratili iz inozemstva.

Šesti je stara infekcija i nije aktivan slučaj, rekli su zdravstveni dužnosnici. U petak nije bilo novih slučajeva u toj državi.

Australija je uspjela suzbiti širenje koronavirusa puno bolje od većine drugih zemalja. Dosad je zabilježila ukupno 8300 slučajeva i 104 smrti.

0 Komentara:

Komentiraj članak