DETALJI ISTRAGE Tropani prisvojili mjere zaposlenika u iznosu od 400 tisuća kuna

DETALJI ISTRAGE Tropani prisvojili mjere zaposlenika u iznosu od 400 tisuća kuna

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije ove policijske uprave utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 55-godišnji muškarac, odnosno Igor Tropan počinio kazneno djelo „Prijevara“ iz članka 236. stavka 2. Kaznenog zakona na štetu 17 osoba.
"Naime, u vremenskom razdoblju od lipnja 2020. do lipnja 2021. godine, zaposlenicima svog trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku prikrio je činjenicu da im pripada pravo na naknadu plaće iz programa Vlade Republike Hrvatske namijenjenog očuvanju radnih mjesta tijekom trajanja krize uzrokovane pandemijom virusa COVID-19. Naime, zaposlenike je uvjerio kako te potpore pripadaju njegovom trgovačkom društvu te je od njih zahtijevao da mu vrate novčana sredstva nakon izvršene uplate na njihove tekuće račune u banci ili je temeljem pribavljene punomoći osobno u banci podizao prethodno uplaćena sredstva i tako ih zadržavao za sebe osobno.

U počinjenu kaznenog djela 55-godišnjaku je pomogao 32-godišnji muškarac, odnosno Ivan Tropan, također zaposlenik navedenog trgovačkog društva, a kojeg se sumnjiči i za počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave iz članka 278. stavka 1. Kaznenog zakona na način da je u lipnju 2020. godine izvornu svjedodžbu početnih kvalifikacija taxi vozača preinačio i sačinio dvije lažne svjedodžbe na imena dvoje zaposlenika koji tim kvalifikacijama nisu raspolagali.

Počinjenim kaznenim djelom prijevare svih 17 osoba oštećeno je za ukupan iznos od 419.478,41 kn, a za koji iznos je vlasnik trgovačkog društva sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u istome iznosu.

Osumnjičeni su tijekom jučerašnjeg dana uhićeni te uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave", navodi se u priopćenju policije.

0 Komentara:

Komentiraj članak