Detalj na koji morate obratiti pozornost ako radite kućni test na Covid

Detalj na koji morate obratiti pozornost ako radite kućni test na Covid

Dr. Nathan Hudson-Peacock pojasnio je što znače bljedunjave crte na Covid kućnim testovima te je opomenuo da svaki komplet za testiranje ima svoj vremenski okvir za tumačenje rezultata kojeg se treba pridržavati, piše Mirror.
Dr. Hudson-Peacock kazao je da je taj period obično 30 minuta, ali upute koji dolaze s testovima treba dobro pročitati kako biste bili sigurni da ćete dobiti točan rezultat, prenosi Net.hr.

"U suštini, ako se bilo koja crta pojavi prije ruba prozora za tumačenje, ovo je 'pozitivan' test i morate se izolirati te napraviti PCR test", rekao je za ChronicleLiv dr. Hudson-Peacock.

Test je navežeći ako se crta uopće ne pojavi na prozoru ili se pojavi samo na "T" (test). Pozitivan rezultat na koronavirus očitava se ako se crtica pojavila pored slova "C" (kontrola) i "T", a ako se crtica pojavila samo pored "C" rezultat testa je negativan.

Također, dr. Hudson-Peacock kazao je kako bi se svatko sa simptomima koronavirusa trebao izolirati i naručiti na PCR test, bez obzira na rezultat kućnog testa.

"Ako se nakon nekog vremena na testu pojave blijede linije, vjerojatno je došlo do neke kontaminacije (hranom ili pićem, ili nekim drugim vrlo slabim zagađivačem koji uzrokuje lažno pozitivan rezultat) ili su prisutne samo nevjerojatno niske razine virusa", pojasnio je dr. Hudson-Peacock.

"Ako je to u pitanju te ste u tom trenutku asimptomatski, onda je vrlo mala vjerojatnost da ćete predstavljati rizik od prijenosa. Stoga, po mom mišljenju, nije potrebna samoizolacija te odlazak na PCR test, već poduzmite mjere opreza poput socijalne distance, pranja ruku te nošenja maske. Za svaki slučaj, opet se testirajte kućnim testom", istaknuo je dr. Hudson-Peacock.

0 Komentara:

Komentiraj članak