Dario Šarić otvorio dušu nakon debakla: Bilo bi bolje da smo se odmah posvađali!

Dario Šarić otvorio dušu nakon debakla: Bilo bi bolje da smo se odmah posvađali!

Najbolji mladi košarkaš Europe, hrvatski reprezentativac Dario Šarić, u velikom intervjuu za 24 sata otvorio je dušu nakon debakla hrvatske košarkaške reprezentacije na Eurobasketu.
S tri poraza i tri pobjede Hrvatska se oprostila od nastupa na Eurobasketu. Debakl na smotri najboljih europskih košarkaških reprezentacija Europe odjeknuo je Hrvatskom. Svi su složni da su naši razočarali u Zagrebu i Lilleu, neki su otišli korak dalje pa su istaknuli kako je košarka drugorazredni hrvatski proizvod. Kako bilo, jedno je sigurno.

Naši su morali ostvariti puno bolji rezultat. Tko je sad kriv u ovoj priči, najmanje je bitno. No, definitivno je najteže samim igračima i stručnom stožeru na čelu sa izbornikom Velimirom Perasovićem. Jedan od onih koje je strašno pogodio debakl je i Dario Šarić. Ovaj 21-godišnji član turskog Anadolu Efesa još uvijek ne može doći k sebi zbog lošeg rezultata na Eurobasketu. Nacija je imala velika očekivanja i od njega, a on se savršeno uklopio u sivilo zvano hrvatska reprezentacija.

“Pitao sam se što mi to uopće treba u životu. Jesam mogao lijepo biti novinar ili odvjetnik ili raditi u dućanu pa da trpim samo jednog šefa i to je to, a ne ovako da razočaraš cijelu naciju”, kazao je Dario Šarić te otkrio ono što je sjajno detektirao sukomentator HRT-a na ovom Eurobasketu Jurica Golemac.

“Morao sam biti bezobrazniji, morao sam se više nametnuti, ali to je problem cijele reprezentacije jer mi jednostavno nemamo vođu. Kad dođemo na pripreme, točno se mora znati tko će to biti, a tko će nositi vodu. Svaka ekipa koja ima rezultate tako igra. Odlični su Raduljica i Bjelica, ali Teodosić će uzimati ključne lopte, baš kao Spanoulis, baš kao Dražen kad su bili i Toni i Dino u reprezentaciji.

To može biti Hezonja, to može Bogdanović, samo trebamo znati tko ima koju ulogu, ovako svih 12 igrača žele biti junaci”, jasan je Šarić koji je i istaknuo da zbog nedostatka vođe bilo malo glasnijih rasprava u svlačionici. No, prema njemu, rasprava je došla u krivo vrijeme.

“Bilo bi bolje da smo se posvađali na pripremama i odmah svi rekli svima što mislimo. Ali pobjeđivali smo sve pred sobom pa smo sve lakše podnosili i zaboravili.”

Ovoj reprezentaciji na Eurobasketu nedostajalo je zajedništvo.

“Recimo, kad vidite onu Argentinu i Nocionija, Scolu i ostale, vidite da su pravi momci, da su se spremni potući jedan za drugog na terenu. Naša reprezentacija potukla bi se na ulici, ali na terenu ne znamo kako se to radi, a da nitko ne vidi. Da se potučemo i da pritom zabijemo koš. Možemo mi s istim ovim igračima nastaviti dalje. Ali samo ako smo potpuno svjesni da smo dotakli dno. Dno dna. Idemo ispočetka nešto izgraditi. Kad prespavamo ovo, svi smo na kraju svjesni koji to dres predstavljamo i za koga se borimo”, ističe Šarić.

0 Komentara:

Komentiraj članak