DANI NERETVE U ZAGREBU: Druženje uz brujet, neretvanske mandarine i bogat kulturno-zabavni program

DANI NERETVE U ZAGREBU: Druženje uz brujet, neretvanske mandarine i bogat kulturno-zabavni program

Boćarski klub Neretva i Udruga Dani Neretve od 9. do 13. listopada organiziraju 2. Dane Neretve u Zagrebu.
Središnje događanje, predstavljanje obrtnika i udruga iz doline Neretve bit će u subotu, na Trgu bana Jelačića, od 10 do 14 sati. Posjetitelji će tom prilikom moći kušati 'brujet' koji će spravljati udruga 'Pivčeva kala', a kroz kulturno zabavni program taj će kraj predstaviti KUD Metković, Gradska glazba Metković, Pučki pjevači iz Rogotina, Županijski zbor rogista Opuzena, Denis Batinović PEKMA, Ivica Šunjić Pela, Katarino Šunjić, Renato Ereš, Trio Lero te Domagoj i njegovi strijelci.

Druženju na središnjem zagrebačkom trgu će se, uz gradonačelnike i načelnike iz doline Neretve, pridružiti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a građani će imati priliku probati i neretvanske mandarine.

Udruga 'Dani Neretve u Zagrebu' će se načelnicima općina iz Bosne i Hercegovine (Grude, Ljubuški, Čapljina i Ravno) potpisati Sporazum o suradnji, razvoju i promociji zajedničkih inicijativa. Deklaraciju o pitanjima vezanim uz društvo, resurse, zaštitu okoliš i gospodarske aktivnosti u slivu rijeke Neretve potpisat će Udruga sa Dubrovačko - neretvanskom županijom, gradovima Ploče, Metković i Opuzen, općinama Pojezerje, Kula Norinska, Zažablje i Slivno, te općinama iz BiH, a pod pokroviteljstvom grada Zagreba.

Tijekom manifestacije, na video-zidu prikazivat će se filmovi o Neretvi, EBRD/FAO spotovi o baranjskom kulenu i neretvanskoj mandarini kao proizvodima sa zaštićenim zemljopisnim oznakama, Maratonu lađa, kulturnim znamenitostima i turističkim destinacijama.

U subotu je najavljen i tradicionalni boćarski turnir Kup kneza Domagoja koji u 11 sati započinje u Sportsko rekreacijskom centru Špansko.

Tijekom trajanja manifestacije, u hotelu 'International' bit će upriličeni 'Dani neretvanske kuhinje', a završna konferencija EBRD/FAO projekta "Potpora kvalitetnim prehrambenim proizvodima u RH za poboljšanje veza između poljoprivredno prehrambenih tvrtki i proizvođača" na primjerima baranjskog kulena i neretvanske mandarine organizira se u četvrtak, 10. listopada u 10 sati.

0 Komentara:

Komentiraj članak