Dan planeta Zemlje: otvorenje izložbe radova učenika Pomorsko-tehničke škole

Dan planeta Zemlje: otvorenje izložbe radova učenika Pomorsko-tehničke škole

Za izradu radova korišten je otpad koji je bačen i zaboravljen u prirodi, plastični predmeti, stiropor, konzerve i ambalaža.

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, a povodom Dana planeta Zemlje (22. travnja) učenici Pomorsko-tehničke škole, u utorak, 19. travnja s početkom u 19 sati izložit će svoje radove u prizemlju Narodne knjižnice Grad nastale s namjerom poticanja svijesti o potrebi očuvanja prirodnog okoliša, mora, zelenih površina i šuma kao i prirodnih staništa riba, morskih biljaka i životinja. Za izradu radova korišten je otpad koji je bačen i zaboravljen u prirodi, plastični predmeti, stiropor, konzerve i ambalaža.

Digitalne su se radionice preselile u Grad pod mentorstvom akademske slikarice Ivane Jovanović Trostmann, a u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama. Ovom se izložbom želi pokazati što je STEAM nastava, odnosno kako suvremena nastava razvija vještine 21. stoljeća - komunikacije, kolaboracije, kritičkog mišljenja i dizajnerskih vještina. Naime, STEAM je pojam koji podrazumijeva STEM nastavu uz dodatak A(rt), iz čega je vidljivo da se umjetnost koristi kao način da se potakne angažman, kreativno i kritičko razmišljanje o životu koji nas okružuje.
Izložba ostaje otvorena do ponedjeljka, 25. travnja radnim danima od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati.

 
Dan planeta Zemlje: otvorenje izložbe radova učenika Pomorsko-tehničke škole

Dan planeta Zemlje: otvorenje izložbe radova učenika Pomorsko-tehničke škole PortalOko.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak