Ruby čokoladu karakterizira svjež voćni okus bobičastog voća i crvena boja što je razlikuje od prethodnih čokolada crne, mliječne i bijele. Načinjena je od ruby zrna kakaovca koje ima različite karakteristike od onih koja se koriste kod drugih čokolada i rezultat je sedmogodišnjeg istraživanja i testiranja Callebauta.
Potražnja zdravijih varijanti
Proizvod ne sadrži nikakav dodani okus bobičastog voća ili boje i stiže u trenutku kada su proizvođači pod pritiskom jer konzumenti pokazuju zaokret prema zdravijim varijantama. Globalno tržište čokolade palo je za 1.5 posto u 2015. godini i 0.4 posto prošle godine, pokazuje Euromonitor.
Voditelj inovacija Peter Boone kaže da je čokolada ruby odgovor na rastuću potražnju mladih konzumenata za luksuznim proizvodima. Barry Callebaut, jedan od najvećih svjetskih opskrbljivača čokoladom i kakao proizvodima ne prodaje konzumentima direktno. To znači da ovu čokoladu neće moći biti moguće kupiti u trgovinama još šest mjeseci, javlja CNBC.
Izvor:
telegram.hr