Član dubrovačkog ORAH-a sam sebi oduzeo život nakon što je čuo objavu izbornih rezultata

Član dubrovačkog ORAH-a sam sebi oduzeo život nakon što je čuo objavu izbornih rezultata

Nakon jučerašnje vijesti da su osvojili 1,36 posto glasova birača, što bi se moglo protumačiti kako niti uža rodbina za njih nije glasovala, jedan je član užeg vodstva dubrovačkog ORAH-a sebi oduzeo život ispijanjem prevelike doze tableta za spavanje, a u njegovom laptopu je pronađena Powerpoint prezentacija u kojoj pojašnjava razloge zbog kojih se odlučio na samoubojstvo.
- Svi smo bili u šoku kada smo čuli što se dogodilo, kaže Vlaho Arafat, jedan od kolega tragično stradalog aktivista, 'nikome nije bilo jasno zbog čega je on tako nešto uradio, međutim kada smo zajedno sa našim timom pogledali Powerpoint prezentaciju, odmah nam je bilo jasno. Prezentacija je jako dobro urađena i jasno definira ključne aspekte njegove tragične odluke', kaže Vlaho.

Kako saznajemo, prezentacija ima četiri glavne sekcije: Pregled stanja političke situacije u Dubrovniku, Zašto nema budućnosti, Realizacija samoubojstva, i Završne misli.


Da je nesretnik odabrao pravi način da iskomunicira svoju poruku potvrđuju i njegovi najbliži suradnici.


- Bilo nam je potpuno nejasno što se događa na pokojnikovom emotivnom planu, kaže Vlaho, međutim, kada smo vidjeli grafikone iz Excela u kojima se jasno vidi trend naglog opadanja želje za životom nakon priopćenja izbornih rezultata, kao i rast ostalih lista, bilo nam je mnogo jasnije zbog čega se nesretnik odlučio za ovaj korak, objašnjava gospar Vlaho.


- Prezentacija je dobra, ali mislim kako je mogao ubaciti malo više fotografija, kaže Juriš Tomašić, motivacijski govornik i ekspert za prezentacije.


- Ljudi puno bolje razumiju kada se na ekranu pojavi samo jedna dobra fotka umjesto načičkanih 'buleta'. S druge strane, mislim kako su mu dobri prijelazi sa slajda na slajd, efekat 'fejd in' – 'fejd aut' je vrlo smiren i dobro se uklapa u koncepciju prezentacije čiji je cilj dočarati depresiju u kojoj se jadnik nakon priopćenja rezultata nalazio, dodaje Tomašić.


Članovi dubrovačkog ORAH-a smatraju kako je pokojnik pokazivao znakove depresije, ali da nije našao dobar način da to drugi čuju.


– Bilo nam je sumnjivo kada nam je tijekom dana više puta telefonom i usmeno rekao kako ima dojavu o izbornom fijasku ORAH-ove liste, i kako će se ubiti. Ali, tko danas takav vid komunikacije uzima za ozbiljno. Da je barem 'tvitnuo' nešto, možda bismo reagirali na vrijeme, pomalo ljutito kaže gospar Vlaho.
/Krkljava Bubaić Bube/

0 Komentara:

Komentiraj članak