ČINJENICE OD KOJIH BJEŽITE, ALI NEMOJTE VIŠE! Pogledajte pažljivo svoj mobitel, što vidite?

ČINJENICE OD KOJIH BJEŽITE, ALI NEMOJTE VIŠE! Pogledajte pažljivo svoj mobitel, što vidite?

Što vidite kada “bacite” pogled na vaš mobitel? Masne otiske prstiju? Prašinu i mrvice u kutovima? Prljavi zaslon osjetljiv na dodir? Obzirom da je mobitel gotovo neprestano u našim rukama može postati prilično prljav.
Nosimo ih sa sobom u javne zahode, šalju se od ruke do ruke kada pokazujemo najnovije fotografije, dajemo ih djeci da se igraju, nosimo ih u teretane, piše NY Times.

Studije pokazuju da se na mobitelima nakuplja prljavština gora nego na dnu cipele, a o činjenici da mogu biti prijenosnici bolesti više ne treba ni raspravljati, tvrdi infektolog Dubert Guerrero.
Dakle, ne bi bilo loše čistiti uređaje – kako bi spriječili bolest, ali i kako bi ih prodali za što veću svotu ako se odlučite za prodaju.

Proizvođači ne daju puno smjernica kako očistiti uređaj. Ipak potrebno je samo malo opreza i uređaj možete očistiti sami bez da ga oštetite.

Doktor Guerrero i njegovi kolege otkrili su da je redovito brisanje uređaja s vlažnom krpom od mikrovlakana dovoljno za eliminaciju mnogih vrsta uobičajenih bakterija. Opasnije bakterije koje mogu izazvati probavne probleme, pa čak i upalu slijepog crijeva, te virusa gripe, zahtijevaju sredstva za sterilizaciju poput izbjeljivača ili alkohola.

Premda su u prodaji gotova sredstva za čišćenje, možete ih i sami napraviti. Dovoljna je mješavina 70-postotnog izopropilnog alkohola i destilirane vode u omjeru 1:1.

Razrijeđeni alkohol nikad ne prskajte izravno na uređaj, nego na krpu kojom onda možete nježno očistiti uređaj.

Pomoću sprejeva s komprimiranim zrakom možete očisiti područje između tipki i riješiti se prašine i čestica koje se infiltriraju i oštećuju elektroniku.

Za prijenosna računa, tablete i pametne telefone možete nabaviti i perive zaslone koji se lako primjenjuju i ne smanjuju vidljivost ili funkcionalnost na dodir osjetljivih ekrana.

Ovo su tek neki od savjeta koji bi vam mogli pomoći u redovitom čišćenje vaših uređajaja koje bi vam, kao i pranje zuba, trebalo postati redovita navika.

0 Komentara:

Komentiraj članak