ČILIĆ  IZGUBIO  U  FINALU  Federer   je   vrlo   lako   iskontrolirao   meč

ČILIĆ IZGUBIO U FINALU Federer je vrlo lako iskontrolirao meč

Roger Federer prošetao se do rekordnog 19. Grand Slama u karijeri i osmog Wimbledona. Marin Čilić, nažalost, nije pružio gotovo nikakav otpor najboljem svjetskom tenisaču svih vremena i izgubio je u tri laka seta; 6-3, 6-1, 6-4 za sat i 41 minutu.
Tražio je Marin liječničku pomoć nakon prvog seta, bio je i u suzama i psihički pao. Jednostavno nije mogao pružiti tenis dostojan finala i Federer je vrlo lako iskontrolirao meč.


Započeo je, istina, dobro najbolji hrvatski reket. Činilo se kako je potpuno "unutra", imao je i break-loptu kod vodstva 2-1, a onda se u sljedećem gemu poskliznuo kod jednog istrčavanja i tu su počeli problemi. Izgubio je svoj servis, a nakon prvog seta bacio je reket o stolicu.

Bilo je jasno da nešto nije u redu s Čilićem, a pravi razmjeri njegovih problema postali su jasni nekoliko minuta potom. Servis ga nikako nije služio, redao je neprisiljene pogreške i sredinom drugog seta zatražio liječničku pomoć. Zaplakao je, činilo se kako je imao određenih problema sa psihom.


Bilo je jasno da takav Marin ne može kvalitetno nastaviti igrati. Federer je napravio još jedan break u drugom setu, a Čilić je nakon toga primio još jednu liječničku pomoć, bandažirali su mu lijevo stopalo zbog kojega je konstantno igrao s grčem na licu.


Pokazao je Čilić određeni pomak u igri u trećem setu i nešto se duže držao "unutra", no kod 3-3 uslijedio je novi, posljednji break koji je Federeru omogućio još jedan uspjeh u neponovljivoj teniskoj karijeri.


Marinu nakon svega možemo čestitati na fenomenalna dva tjedna u Londonu zbog kojih nas je učinio ponosnima, a ostaje žal što zbog razloga koje samo on zna nije mogao pružiti više u finalu. Federeru se nema što dodati, on je potvrdio kako nije jedan od najvećih, nego - najveći, pišu 24 sata, a prenosi Dubrovački Dnevnik.


Uz lijepu Konavoku Kristinu Milković, djevojku Marina Čilića koja ga je pratila i na ovom meču, jedan od najvažnijih članova tima našeg tenisača je njegov fizioterapeut Stijepo Jarak. Za Jarka kažu da je vrhunski stručnjak u sportskoj fizioterapiji te je u Čilićevom timu od 2015.

0 Komentara:

Komentiraj članak