Cibona slavi 30 godina od osvajanja europskog naslova

Cibona slavi 30 godina od osvajanja europskog naslova

Na današnji dan prije točno 30 godina, 3. travnja 1985. godine, Cibona je u dvorani Mira i prijateljstva u Pireju svladala Real Madrid sa 87:78 i prvi put u povijesti osvojila naslov klupskog prvaka Europe.
Momčad u kojoj je tada briljirao 20-godišnji Dražen Petrović, najbolji strijelac finala s 36 koševa, uz legendarnog košarkaškog Mozarta sačinjavali su još Mihovil Nakić, Aleksandar Petrović, Adnan Bečić, Zoran Čutura, Andro Knego, Branko Vukičević, Sven Ušić, Ivo Nakić i Franjo Arapović, a s trenerske klupe ih je vodio Mirko Novosel, član košarkaške Kuće slavnih u Springfieldu.

Ovaj veliki datum u Ciboninoj povijesti bit će svečano obilježen na utakmici Cibone i Šibenika, koja će biti odigrana u utorak 7. travnja u Košarkaškom centru Dražen Petrović, s početkom u 19 sati. Kapetan Andro Knego podignut će pehar kao i prije 30 godina u Ateni, a s njim će biti i njegovi tadašnji suigrači i treneri, koje će posjetitelji ovog dvoboja još jednom imati priliku pozdraviti i još im jednom zapljeskati za trijumf koji je duboko utkan u Ciboninu i sportsku povijest Zagreba.

0 Komentara:

Komentiraj članak