Cibona na neodređeno vrijeme produljila rok za pregovore s vjerovnicima

Cibona na neodređeno vrijeme produljila rok za pregovore s vjerovnicima

Vodstvo Cibone odlučilo je na neodređeno vrijeme, a najdalje do 1. rujna, produljiti rok za dogovor sa četvoricom bivših igrača koji su pokrenuli blokadu kluba kod FIBA-e.
U petak ujutro istekao je rok od 72 sata, koji je Cibona postavila Marku Tomasu, Damiru Markoti, Goranu Vrbancu i Gordanu Giričeku za konačno izjašnjavanje o ponudi za djelomičnu naplatu duga koji klub ima prema njima. Igrači se nisu izjasnili, ali na konačnu odluku o putu kojim će Cibona krenuti još ćemo pričekati.

"Odlučili smo nastaviti pregovore jer se radi o prevažnom pitanju za klub. U dnevnim smo kontaktima s vjerovnicima i odvjetnicima, nastavljamo pregovore u nadi da ćemo doći do pozitivnog rješenja", izjavio je za Hinu Cibonin pregovarač Aleksandar Petrović.

Postavlja se pitanje do kada će Cibona čekati na odgovor igrača.

"Postavili smo određene datume i svakako ćemo ovaj proces završiti do 1. rujna", rekao je Petrović.

Podsjetimo, Cibonin dug prema četvorici je osam milijuna kuna. Cibona je ponudila isplatiti polovicu tog iznosa do 1. rujna te još 25 posto u nekoliko obroka.

Ne pristanu li igrači na ovu ponudu, Cibona će moći dovoditi samo domaće igrače koji su 5. rujna prošle godine bili registrirani za hrvatske klubove. Uspiju li se klub i vjerovnici dogovoriti, Cibona bi se mogla pojačati i onim hrvatskim igračima koji su 5. rujna 2013. bili registrirani za inozemni klub, poput mladog hrvatskog reprezentativca Borisa Baraća iz Širokog, odnosno bivših "cibosa" Svena Smajlagića i Jure Lalića koji treniraju u Draženovom domu, a mogla bi opet dovoditi i strance.

0 Komentara:

Komentiraj članak