Cheesecake s malinama i pistacijama

Cheesecake s malinama i pistacijama

Osvježavajuća i lagana torta od sira na pomalo drugačiji način...
Sastojci/brownie baza: 200 g tamne čokolade, 160 g maslaca, 100 g šećera, 40 g muscovado šećera, ¼ žličice soli, 1 žlica ekstrakta vanilije, 3 jaja srednje veličine, 120 g mljevenih badema, 60 g oljuštenih pistacija (oko 130 g neoljuštenih).
Cheesecake preljev: 200 g kremastog sira ili skute, 50 g šećera, 1 jaje, 1 žlica ekstrakta vanilije ribana korica pola limete ili limuna, 100 g malina.
Priprema:
U dubljoj zdjeli na laganoj vatri otopite maslac i čokoladu. Maknite s vatre i malo ohladite. Dodajte šećere, sol i vaniliju pa dobro promiješajte.
Zatim umiješajte jaja koja ste prethodno umutili. Sve zajedno dobro promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu.
Bademe prosijte kroz sito kako biste se riješili prevelikih komadića i umiješajte u smjesu, a na kraju dodajte grubo nasjeckane pistacije.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, pazeći da papir viri preko rubova kalupa. Ulijte smjesu od čokolade.
Sve sastojke osim malina pomiješajte i prelijte preko brownie baze. Vrhom noža prođite po površini torte kako biste na nekim dijelovima pomiješali gornji i donji sloj. Utisnite maline tako da samo malim dijelom ostanu viriti iz kolača.
Pećnicu zagrijte na 180°C i pecite tortu oko 35 minuta. Površina taman treba početi tamniti, a u sredini kolač i dalje treba biti mekan (nema smisla da čačkalicom probavate je li torta gotova jer ona mora ostati 'gnjecava' u sredini).
Kad se ohladi, izvadite je iz kalupa (za to služi onaj papir koji viri iz kalupa) i skinite papir. Tortu poslužite dobro ohlađenu.

Dobar tek!

0 Komentara:

Komentiraj članak