Četiri scenarija kako će izgledati nove kreditne kartice

Četiri scenarija kako će izgledati nove kreditne kartice

Današnji svijet se ne može zamisliti bez suvremene tehnologije. Još do nedavno VHS je bio standard u našim domovima, a kazete prvi izbor kada je u pitanju reprodukcija glazbe. Danas filmove i serije gledamo preko interneta, a automobili na struju postali su normalna pojava.
Imajući to na umu, koje inovacije i nove tehnologiju možemo očekivati od kartica i kartičarskih kuća u idućih pet godina. Daily finance donosi uvid u neke od njih.

1 Implementacija Smart čip-a i PIN-a u svakoj kartici

Sve dok se iz upotrebe potpuno ne izbace magnetske trake, kartice će biti podložne zloupotrebi jer nije potreban PIN prilikom transakcije. Mnogo sofisticiranija tehnologija pametnog čipa u kombinaciji s osobnim PIN-om takve će situacije svesti na minimum.

2. Jedna kartica za sve

Trenutno postoji nekoliko kompanija koje se bave izradom ovakvog tipa kartice koja bi u sebi imala podatke svih korisnikovih računa. Ipak, takva kartica još nije spremna za masovno tržište, ali bi nešto takvo mogli očekivati u skoroj budućnosti.

3. Standardizirani protokol za bežično plaćanje putem pametnog telefona

Kada je Apple Pay predstavio ovu ideju, zamisao je bila taj sustav učiniti univerzalnim i standardnim u svijetu. Za sada, u praksi to nije slučaj, jer se nije postigao tehnološki standard što je preduvjet implementaciji takve tehnologije.

4. Digitalno zamjenjuje fizičko

Kartica u svom fizičkom obliku služi isključivo kako bi pomoću nje autorizirali financijsku transakciju. S druge strane, te iste kartice se mogu ukrasti, slučajno izgubiti, oštetiti ili zaboraviti kod kuće. Rješenje možda leži u tehnologiji čitača otisaka prstiju koja je danas široko rasprostranjena te se nalazi i u pametnim telefonima.

U ne tako dalekoj budućnosti realno je za očekivati kako će fizičke kartice postati stvar prošlosti, piše poslovni.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak