ČEKA NAS VELIKO NEVRIJEME I KIŠA Izdano narančasto upozorenje za dvije regije

ČEKA NAS VELIKO NEVRIJEME I KIŠA Izdano narančasto upozorenje za dvije regije

Vrijeme će u ponedjeljak, biti pretežno oblačno uz povremenu kišu osobito na Jadranu i predjelima uz njega gdje će mjestimice biti obilna. Također, lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) te dodaje kako su navečer u višem gorju mogući susnježica i snijeg.

- Umjeren i jak južni i jugoistočni vjetar poslijepodne u okretanju na prolazno jak sjeverac. Na moru će jako jugo okrenuti na jugozapadnjak, na sjevernom Jadranu i buru. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, najviša između 10 i 15 °C - navodi DHMZ. 

Za danas je DHMZ izdao narančasto upozorenje za dvije regije - gospićku i kninsku. Ono, inače, vrijeme opisuje kao opasno. Na području te dvije regije moguća je obilna kiša, kao i bujične poplave. U gospićkoj će količina oborine biti 50-120 mm, a u kninskoj 70-110 mm. 

- Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima - navodi DHMZ, a prenosi Večernji list.


1 Komentar:

Komentiraj članak