BRZO ĆE VAS ZASITITI Nisu jaja jedina, evo namirnica koje su bogate proteinima

BRZO ĆE VAS ZASITITI Nisu jaja jedina, evo namirnica koje su bogate proteinima

Nije fora da samo jaja drže toliki "monopol" na ljestvici namirnica s visokim udjelom proteina.
ZDRAV i aktivan život ne može bez proteina, a kad su oni u pitanju, znate li koje ga namirnice imaju najviše?

Možda ćete se odmah sjetiti jaja i mesa, ali jedno tvrdo kuhano jaje u sebi sadrži "tek" 10-ak grama proteina pa nije fora da jaja drže toliki "monopol" na ljestvici namirnica s visokim udjelom proteina.

Jaja su dobra i zdrava, no to ne znači da bi za proteinski obrok uvijek trebali posezati samo za njima.

Obogatite svoju prehranu i ovim visokoproteinskim namirnicama koje ćete moći kombinirati na razne načine te tako još malo obogatiti svoje zdrave jelovnike:

1. Sušena spirulina

Spirulina je biljni plankton koji spada pod modrozelene alge, ime je dobila po obliku spirale, a poznata je kao superhrana iz oceana koja je puna zdravih nutrijenata te je ujedno i lako probavljiva. 

Najčešće je nalazimo u obliku dodataka prehrani, a samo jedna žličica spiruline u prahu ima oko 4 grama proteina. Možete je koristiti u jelima, smoothiejima ili salatama te slobodno po obroku pojesti 2-3 žličice.

2. Pečena zrna soje

Imate li priliku nabaviti čista zrna soje, uživajte u njihovim blagodatima jer samo četvrtina šalice ukusnih, blago pečenih zrna soje, dat će vam oko 15 grama proteina, a odlično će se sljubiti sa salatama. Osim proteinima, soja obiluje i vlaknima. 

3. Grčki jogurt ili, još bolje, Skyr

Otkako smo doznali za Skyr, najzdraviji jogurt s Islanda koji je bogatiji proteinima čak i od grčkog jogurta, jasno je da ga ne smijemo izostaviti s ovog popisa, ali ako niste u mogućnost kupiti Skyr savršena alternativa bit će i običan grčki jogurt. Klasično pakiranje grčkog jogurta u sebi ima oko 5 grama proteina, dok Skyr ima čak 11 grama. 

4. Tvrdi sir

Jedna porcija tvrdog sira mogla bi vam donijeti i do 20 grama proteina, no kako sir ima dosta masti, poželjno je ipak malo pripaziti na količine. 

0 Komentara:

Komentiraj članak