BRITANIJA: Nema više samoizolacije za one koji su cijepljeni s dvije doze

BRITANIJA: Nema više samoizolacije za one koji su cijepljeni s dvije doze

Ministri su sinoć poručili kako bi osoba koje su primile obje doze cjepiva trebale biti oprezne ukoliko dobiju ping - trebali bi razmisliti o nošenju maski u zatvorenim prostorima i izbjegavati druge.
Odrasli i sva djeca cijepljena s dvije doze cjepiva protiv koronavirusa u Velikoj Britaniji u ponedjeljka će biti oslobođeni pravila izolacije - britanski ministri okončavaju pingdemiju, piše Daily Mail.

Više od 33 milijuna ljudi u Engleskoj koji su primili obje doza cjepiva više neće morati u izolaciju ako je netko s kim su bili u kontaktu bio pozitivan. Naime, Britanci su koristili tzv. covid aplikaciju koja ih je "pingom" informirala ukoliko je netko bio u blizini zaraženog. Također, ukidaju se ograničenja i za sve mlađe od 18 godina jer se ukidaju školski mjehurići.

Ipak, ministri su sinoć poručili kako bi osoba koje su primile obje doze cjepiva trebale biti oprezne ukoliko dobiju ping - trebali bi razmisliti o nošenju maski u zatvorenim prostorima i izbjegavati druge, posebno starije osobe i one sa lošijim zdravstvenim stanjem, prenosi Net.hr.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak