Brazilska mula uhićena na aerodromu u Zagrebu, progutala nevjerojatne količine kapsula kokaina

Brazilska mula uhićena na aerodromu u Zagrebu, progutala nevjerojatne količine kapsula kokaina

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici održano je ročište te je određen istražni zatvor Brazilcu koji se deklarira kao Brazilka zbog krijumčarenja droge. Mula je uhićena u Zračnoj luci 'Franjo Tuđman' jer je u želucu pokušala prokrijumčariti kokain.

Podsjetimo, mula iz Brazila (45) progutala je 117 kapsula ispunjenih sa 1170 grama kokaina. Avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona stigla je na prostor Zračne luke 'Franjo Tuđman' u Zagrebu. Prilikom obavljanja carinskog nadzora, kako je navela zagrebačka policija, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tijekom leta prirodnim putem istisnula, da bi nedugo zatim osumnjičena na isti način istisnula još 31 kapsulu ispunjenih kokainom težine 310 grama, tijekom poduzimanja službenih mjera i radnji prema njoj na samom aerodromu.  

Osumnjičenoj je u cilju zaštite zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb, u sklopu kojeg je učinjen rendgenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene, donosi Večernji list.

Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca, te je dokazano da je u tijelu prenosila još 62 kapsule ispunjene drogom kokain. Podsjetimo, iako izgleda kao nasumična akcija policije i carine, riječ je vjerojatno o dobro koordiniranoj i to međunarodnoj policijskoj  akciji tijekom koje je mula vjerojatno praćena od trenutka kada je sjela na avion u Brazilu. Nije prva koja je uhićena na ovaj način na Plesu, jer je lani  bilo uhićeno nekoliko osoba, mahom Brazilki koje su na isti način krijumčarile drogu. Uvijek se radilo o gotovo kilogram kokaina, a zbog tih zapljena zagrebački aerodrom je ušao u top pet u Europi po uspješnosti razotkrivanja krijumčarskih lanaca.

0 Komentara:

Komentiraj članak