Božo Zdjelar: 'Spoj haljine i žene je poezija, umjetnička forma i estetski doživljaj'

Ako se pitate koja boja je hit ove jeseni i zime bordo boja je na prvom mjestu. Počasno drugo mjesto zauzela je veličanstvena pariško plava boja. Upravo zbog svoje atraktivnosti ta boja se počela nositi i na svečanim haljinama. Često se kombinira s materijalom koji ne izlazi iz mode, a to je svevremenska čipka, odraz ženstvenosti.
Modni brend "Zea" u Importanne galeriji u Zagrebu carstvo je svečanih haljina u kojem se nalaze haljine svaka posebna na svoj način.

-Žena je sama po sebi jedna estetska vrijednost koja je dužna da u svim prigodama izgleda lijepo,poželjno i zanosno- istaknuo je vlasnik poznatog modnog brenda Zea, Božo Zdjelar koji nam je u intervjuu otkrio koliko se danas nose haljine i koliko je uopće atraktivna pariško plava boja koja je trenutni hit.

Koliko se danas nose, a koliko su se prije nosile haljine?

Haljina kao modna forma je vrlo interesantan i zahvalan modni odjevni predmet zato što upravo haljina ističe ženu i pokazuje ono najljepše što dotična žena ima za pokazati. Spoj haljine i žene je poezija, umjetnička forma i estetski doživljaj. Haljine se dijele na poslovne, koktel, party, svečane i exluzivne. Haljina treba biti odabrana sukladno događaju kojem  žena treba sudjelovati.

Danas je možda više nego ikad haljina prisutna u svim događanjima kojem žene nazoče i nosi se sigurno više nego što su se nosile i to je dobro i pohvalno.Treba raditi na tome da se žene čim više tako ponašaju.

Boje su postale imperativ odjeće, kako komentirate to?

Boja koja se koristi kod dizajna haljine je svake godine nametnuta od modne industrije koja radi materijale i pribor i ukrase za tekuću sezonu tako da svaka sezona ima neku svoju boju. Dizajneri se u to uklapaju, te rade svoje modne kreacije iz dostupnih materijala ,a oni najbolji (spadaju u svjetsku elitu)  dizajniraju i uzorke materijala samo za sebe pa onda mogu napraviti neponovljive unikate.

Po čemu je posebna i atraktivna pariško plava boja?

Pariško plava, ili kraljevsko plava, ili denver plava kako je zovu na orijentu je konstantno prisutna boja koja se koristi kod izrade modnih rješenja pa tako i izradi haljina. Boja je kontrastna prema okolini ali nije agresivna i pristaje svim tipovima po boji tena i kose.

Jesu li nosivije i traženije duže ili kraće haljine i zašto?

Dužina haljine je individualni odabir žene i nose se jedne i druge prema ukusu i prema događaju kojem žena nazoči. Visina žene je presudna kod odabira dužine haljine iako to nije strogo odvojeno.

Kakve pariško plave haljine nudi modni brend Zea pogledajte među ovim fotografijama.

Jelena Hendić, foto:haljine modnog brenda "Zea"

0 Komentara:

Komentiraj članak