BORBA DO ZADNJEG TRENA Hrvatska se doma vraća sa srebrom zlatnog sjaja

BORBA DO ZADNJEG TRENA Hrvatska se doma vraća sa srebrom zlatnog sjaja

U finalu Europskog rukometnog prvenstva u Stockholmu hrvatska reprezentacija je izgubila od Španjolske s 20:22 upisavši treći poraz u finalima europskih prvenstava.

Nažalost, hrvatski rukometaši ni u svom trećem finalu na europskim prvenstvima nisu uspjeli osvojiti zlato, jedinu veliku medalju koja im nedostaje.Do sada smo dva puta igrali u finalima, 2008. i 2010., ali smo oba puta poraženi. U Norveškoj smo izgubili od Danske, a dvije godine kasnije u Austriji od Francuske. Ovoga puta presudili su nam Španjolci koji su tako postali prvi koji su obranili europsko zlato nakon Šveđana koji jedini imaju tri krune u nizu (1998, 2000, 2002).


Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, povela je 3:1 pa 8:6 i 9:7. U 19. minuti Hrvatska je imala i tri gola viška (10:7), međutim u posljednjih 10 minuta upali smo u krizu i do kraja poluvremena zabili smo samo jedan pogodak, a primili pet za španjolskih 12:11 na poluvremenu. U prvom poluvremenu hrvatski vratari Marin Šego i Matej Ašanin imali su svega dvije obrane, dok je njihov kolega na suparničkoj strani Gonzalo Perez de Vargas sakupio šest obrana, piše Index.hr

Ostavši bez europskog zlata, hrvatska reprezentacija je ostala i bez direktne vize za Olimpijske igre u Tokiju pa će morati u kvalifikacije. Od 17. do 19. travnja igrat će se tri olimpijska kvalifikacijska turnira za koje su već određeni domaćini - Francuska, Norveška i Njemačka. Hrvatska je smještena na turnir s Francuskom i Portugalom i još jednom afričkom ekipom.

U finalu smo gledali još jednu dramatičnu utakmica, no nažalost ovaj put pobjeda je otišla na suparničku stranu. Naši su izgubili dva razlike. 

Iako se doma ne vraćaju sa zlatom oko vrata, ova srebrna medalja za sve Hrvate ima zlatni sjaj. Momci bravo! 

0 Komentara:

Komentiraj članak