Bojan Glavašević: To što moraš staviti masku u butizi, ne čini te Anom Frank!'

Bojan Glavašević: To što moraš staviti masku u butizi, ne čini te Anom Frank!'

Bojan Glavašević komentirao je na društvenim mrežama usporedbu covid mjera i Holokausta. Objavu prenosimo u cijelosti.
"Malo što u zadnjih nekoliko godina je toliko velika uvreda za zdrav razum, ljudsko dostojanstvo i povijesnu istinu o Holokaustu poput antivakserske usporedbe sa sudbinom Židova, dodatno trivijalizirano jeftinom rimom u sloganu. Sramotno do svemira.

Usporedba s Holokaustom i zloupotreba Davidove zvijezde vrlo jasno govori o tome koliko su oni koji to čine nesvjesni svoje privilegiranosti (da, privilegiranosti!) u društvu, i koliko nemaju pojma o Holokaustu.

Da budem još jasniji: to što u uvjetima globalne pandemije države svoje stanovnike pokušavaju zaštititi od zaraze uvodeći obavezu nošenja maske i covid-putovnica/potvrda, i to što neke članove društva to smeta, NIJE isto kao sustavni progon i genocid nekoga na temelju rasne, seksualne ili neke druge diskriminacije, uz jednako sustavno poticanje mržnje protiv tih skupina.

To što je netko uvrijeđen jer bez maske ne može u pekaru ne čini ga Anom Frank.

Umjesto trošenja vremena na internetu proučavajući opskurne teorije zavjere o cjepivu, takvi ljudi trebali bi pročitati o Holokaustu. Možda nešto i nauče," objavio je na Facebooku.

Malo što u zadnjih nekoliko godina je toliko velika uvreda za zdrav razum, ljudsko dostojanstvo i povijesnu istinu o...

Posted by Bojan Glavašević on Saturday, November 13, 2021

0 Komentara:

Komentiraj članak