Bojan Bogdanović: Mislio sam da će prilagodba biti lakša!

Bojan Bogdanović: Mislio sam da će prilagodba biti lakša!

Bojan Bogdanović, koji u NBA ligi igra za Brooklyn Netse, još se nije prilagodio na najjaču košarkašku ligu na svijetu.
Statistika mu ne ide na ruku, a toga je svjestan i sam Bojan. U utakmici protiv Detroit Pistonsa odigrao je ukupno 25 minuta postigao tek četiri koša iz 13 šuteva i ostvario dva obrambena skoka i jednu asistenciju. Netsi su na kraju slavili s 102:90, ali Bogdanović se nije proslavio. Na kraju treće četvrtine hrvatski reprezentativac je ostao sam na trici i promašio, a to se nikako nije svidjelo američkim medijima.

Mislio sam kako će moja prilagodba biti lakša, no prevario sam se. Sretan sam što dobivam minutažu, ali jasno mi je kako moram biti agresivniji i igrati puno bolje, rekao je Bogdanović, prenosi NY Daily News.

Zadovoljan je atmosferom u momčadi, kaže kako mu svi suigrači pa i trener pomažu da što prije i bezbolnije prođe stanje prilagodbe: Svi mi pomažu i daju mi samopouzdanja. Govore mi da sam dobar igrač i da nastavim igrati kao i u Europi. Ovdje na parketu izgledam pomalo sramežljivo i znam da moram biti agresivniji. Sutra je novi dan i to je dobro za mene. Nadam se da će biti bolje. Trener mi jako puno pomaže, pogotovo na treninzima. Govori mi da moram biti agresivniji. To je razlog zbog kojeg me izvadio iz igre protiv Pistonsa. U drugom poluvremenu sam pokušavao biti agresivniji, ali sam promašio nekoliko šuteva.

Bojanov promašaj nije razljutilo njegovog trenera Lionela Hollinsa, koji mu je dao pravi trenerski savjet:

Rekao sam mu da samo nastavi igrati svoju igru, ali da bude agresivniji. Promašio si par šuteva? Pa što onda? Sljedeći put kad budeš na otvorenom šutu, pucaj. Pogodit ćeš, rekao je Hollins.

0 Komentara:

Komentiraj članak