Bogdanović nakon Makedonije: Nisam ja neki heroj

Bogdanović nakon Makedonije: Nisam ja neki heroj

Hrvatska košarkaška reprezentacija stigla je do druge pobjede u skupini C na EuroBasket svladavši u utorak Makedoniju s uvjerljivih 73:55 (30:32) zahvaljujući agresivnoj i energičnoj igri u drugom poluvremenu, u kojoj je prednjačio Dario Šarić. Međutim, na igri Hrvatske i dalje se vidi puno crnih rupa što uoči odlučujućih utakmica u Lilleu moraju smanjiti na minimum.
Dario Šarić je nakon poraza od Grčke bio izrazito ljut na sebe zbog promašenih slobodnih bacanja u završnici, a tu je svoju ljutnju uspio kanalizirati i pretvoriti i gomilu pozitivne energije koju su prepoznali i gledatelji te ga još za vrijeme utakmice nekoliko puta nagradili ovacijama.

'Najmanje što mogu je zahvaliti se. Drago mi je da su prepoznali moju borbenost. Nadam se da će i drugi dobiti ovacije, jer svih 12 to zaslužujemo, čak i ona dvojica koji su ispali zbog Fibinih pravila. Ovo je jedna nova Hrvatska, Hrvatska koja se bori. Nadam se da će to prepoznati i da če doći i na ove dvije utakmice zbog Hrvatske, bez obzira tko je suparnik', rekao je Šarić koji je dvoboj završio s 15 poena, 7 skokova, 4 asistencije.

Hrvatska je u utorak opet dobila Bojana Bogdanovića čija je ogromna želja za igranjem prevladala i kad su liječnici dali zeleno svjetlo, izbornik Velimir Perasović uvrstio ga je u početnu petorku. Bogdanović se vratio s 13 koševa, 6 skokova i tri asistencije.

'Vjerujem da bi na mom mjestu svatko ovo učinio i podmetnuo leđa, u ovom slučaju glavu, za momčad. Ne bih želio više o tome, da sam neki heroj. Imam još male glavobolje koje će proći do ujutro', rekao je Bogdanović i istaknuo kvalitetu obrane kojom su slomili makedonski otpor u drugom poluvremenu.

'U prvom poluvremenu smo dopustili previše otvorenih šuteva, kasnili u indirektnim blokovima. Kad smo izašli u drugom poluvremenu onako kako smo trebali od početka i zaigrali takvu obranu kakva nas krasi od kad smo počeli raditi s izbornikom Perasovićem, Makedonci više nisu imali šanse. Ne mogu reći da možemo biti ponosni, ali možemo biti zadovoljni kad dobijemo ovakve suparnike s 20 razlike', zaključio je Bogdanović.

0 Komentara:

Komentiraj članak