BLIŽI SE BLACK FRIDAY Policija upozorava: Internetske prijevare su češće

BLIŽI SE BLACK FRIDAY Policija upozorava: Internetske prijevare su češće

Zadnji petak u studenom ljubiteljima kupovine poznat je i kao Crni petak.
Policija je uoči ovogodišnjeg Black Fridaya, kada trgovine širom svijeta za kupce pripremaju snižene cijene i posebne ponude, upozorila na oprez u internetskoj kupnji jer s povećanim prometom raste i broj internetskih prijevara.

Zadnji petak u studenom ljubiteljima kupovine poznat je i kao Crni petak / Black Friday, odnosno dan kada internetske trgovine širom svijeta za svoje kupce pripremaju snižene cijene i posebne ponude. No, premda su online ponude često vrlo povoljne, čuvajte se mogućih prijevara koje dolaze s njima, kažu u policiji.

Savjetuju da se koristite online trgovine iz Hrvatske ili drugih država članica Europske unije, kada je moguće jer su veće šanse da se riješe mogući problemi.

“Potrudite se i istražite – provjerite recenzije drugih kupaca, koristite kartice zbog veće šanse za povrat novca, plaćajte samo preko sigurnog pružatelja i kada spojeni na sigurnu internetsku vezu i sa sigurnog uređaja”, poručuju u MUP-u.

Ako proizvod ne stigne, kontaktirajte prodavača – ako ne odgovara, obratite se svojoj banci, čuvajte se oglasa i internetskih stranica koje nude nevjerojatne ponude ili čudotvorne proizvode – ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, nije istinito, kažu u policiji.

1 Komentar:

Komentiraj članak