'BILA JE OPSJEDNUTA KILAŽOM' Mlada majka umrla zbog prekomjerne konzumacije proteinskih shakeova

'BILA JE OPSJEDNUTA KILAŽOM' Mlada majka umrla zbog prekomjerne konzumacije proteinskih shakeova

Meegan White (25), majka dvoje djece, bila je opsjednuta svojom kilažom, a sve je završilo tragično. Strašnim spletom okolnosti mlada žena je umrla, a liječnici su potvrdili da su za njezinu preranu smrt zaslužni proteinski shakeovi koje je pila u ogromnim količinama, prenosi 100posto.hr

Priču o njoj za Mirror je iznijela majka Michelle (52), koja želi upozoriti druge kako se i njima ne bi dogodilo slično.

Tragedija se ne bi dogodila da je Meegan znala da ima poremećaj ciklusa ureje. Naime, Meegan nije znala svoju dijagnozu pa se njezina prehrana sastojala od teških proteina koji su uzrokovali smrtonosno nakupljanje amonijaka u krvi.

Majka je na dan kada je saznala da joj se kći srušila baš krenula prema njenoj kući u posjet. Dva dana kasnije Meegan je već proglašena mrtvom.

Meegan je prvo dijete rodila sa 18 godina. Nakon poroda se vrlo brzo vratila u formu. Drugo dijete je rodila tri godine kasnije i oboljela je od postporođajne depresije. Liječnik joj je prepisao lijek koji joj je pomogao, ali od kojeg se udebljala.

Budući da je oduvijek bila mršava, to ju je izluđivalo. Nakon što je vidjela da joj vježbanje koristi, počela se interesirati i za body building. Konzumirala je sve više proteinskih shakeova.

Majka kaže da je vikendima i navečer redovito odlazila u teretanu. Nijedan slobodni trenutak nije joj prolazio bez treninga.

No, nije znala da ima poremećaj ciklusa ureje. Majka kaže da je njenoj kćeri amonijak došao do mozga i uzrokovao nepovratno oštećenje.

"Bio je to tihi ubojica, a beskrajni proteinski napici i opasna dijeta bili su njezin kraj. Nismo znali da će ju njezina opsjednutost zdravljem ubiti", kazala je majka.

Liječnici su sad napravili testove i utvrdili da i Meeganina kći Alexa ima isti genetski poremećaj. No ako se dijagnosticira, poremećaj se može kontrolirati lijekovima i prehranom.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak